Tanúk Igaz-e valójában az itt említett hitvallásotok ? A menny ugyanakkor, egy különleges, 144 000 fős csoportnak szánt hely ők egyedül “újjászülettek”
K.Zitus!
Nem az általam helyeselt választ írtam meg hanem a tanításotokat cáfoltam a Bibliából!
K.Zitus!
Pál apostol nem tartozott és nem tartozik a 144000 közé és a véneitek sem tartoznak közéjük, ők azok akik a nyomorúság 2. szakaszában a hét év felénél Izraelben a zsidóságot ért üldözés során fognak Istentől inditattva Evangélizálni a zsidóság felé.
Az a helyzet, hogy ha szó szerint vennénk ezt a számot, akkor már mi hiába kapálózunk, úgysem jutunk be a mennybe. 144 ezer vértanú már volt a történelem folyamán, akik az életüket adták Krisztusért. Már az ókeresztény kortól a hívők azt vallották, hogy "biztosabb út" a mennyországba nincs ennél.
De ez nincs így, Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön ((1Tim, 2,4) és nem csak egy kis önjelölt csoport.
#14 Igen, ezt szeretné, de nem mindenki a mennyben fog élni.
És. 45:18 Mert így szól az Úr, a ki az egeket teremté; Õ az Isten, a ki alkotá a földet és teremté azt és megerõsíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul.
Ján 14:2-4
2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.
3 És ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.
4 És hogy hová megyek én, tudjátok; az utat is tudjátok.
Bár én nem vagyok tanú, de az a Lukács-idézet igencsak félreérthetően van lefordítva. A Károliban ez áll:
Luk 23:45 És meghomályosodék a nap, és a templom kárpitja középen ketté hasada.
Ez arra utal, hogy a bűnbeesés okozta fal az ember és Isten között leomlott, szabad az út a szentek szentjébe (mert ugye ez egy része volt a templomnak, amin kárpit volt, mert oda nem mehetett be csak úgy akárki). A jelentése valóban az, hogy az ember számára megnyílt az út a mennybe, de azért én mégsem írnám a fordítás mellé az értelmezést is, mert úgy sérül a szöveg, meg könnyen félreértelmezhető. Javaslom, hogy olvass más fordítást.
Én még nem hallottam ilyen létszámlimitről, amiről beszélek, de abban biztos vagyok, hogy nem 144000 ember fog az Isten országába kerülni, hanem annál sokkal többen. Isten nem szab korlátot a kegyelemben és az üdvözülésben. Minden ilyen létszámlimit tévtanítás, nem kell figyelembe venni. Van a Bibliában 144000, de nem maximum létszámként.
Ezzel meg végképp nem tudom mit akartál üzenni a #18 válaszomra privátban:
,,
* Neeeem????
*
* Pedig nekem úgytűnt
* biztosan akkor tévedtem... ?
* Vagy mégsem.....???"
Minden oké odafent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!