Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen csapásokat fog elszenve...

Milyen csapásokat fog elszenvedni nagy Babilon?

Figyelt kérdés

2020. júl. 28. 10:44
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
48%

"Szerinted igazság nélkül el lehet jutni az örök életre?"

Mi az igazság? Amit te hirdetsz, amit a jehovások hirdetnek, amit a hitgyülisek hirdetnek, stb... olyan túl sok igazság van itt már, hogy jobbra balra nézünk és mindenhol totálisan egymásnak ellentmondó igazságot látunk :D

Hozzáteszem, egyiknek sincs köze az ősegyház hitéhez.

2020. júl. 28. 18:26
 32/39 KZitus ***** válasza:
28%

Szia

Jó tudni a város eredetét a tisztánlátáshoz

Babilon jelentése: zűrzavar. Honnan ered? Bábel későbbi neve. Ez a híres-neves város az Eufrátesz folyónál feküdt Sineár síkságán, úgy 870 km-re Keletre Jeruzsálemtől, és mintegy 80 km-re Délre Bagdadtól. Babilon romjai hatalmas, háromszög alakú területen fekszenek. Több domb is van itt szétszórtan. A háromszög északi részén elhelyezkedő Tell-Bábil (Mudzselibe) őrzi a város ókori nevét, és Hillától (Irak) úgy 10 km-re Északra fekszik.

Tehát mivel eleve romokról beszélhetünk, logikus: nem ez fog elpusztulni. Ez már évezredekkel ezelőtt megtörtént, éppen úgy, ahogyan Isten megmondta előre.

Azt gondolom, a kérdésed azzal a Babilonnal kapcsolatos, amelyikről a Jelenések könyve ír.

Nos arról a Babilonról itt bővebben olvashatsz :

[link]

2020. júl. 28. 19:10
 33/39 anonim ***** válasza:
34%

Hát nem tudom hogy észrevetted e de a kérdés az ez volt amire te igennel válaszoltál!

"Szerinted igazság nélkül el lehet jutni az örök életre?" (második kérdésem volt)

Tehát szerinted igazság nélkül el lehet jutni az örök életre! Ehhez kapcsolódott az én kérdésem:

"És ezt miből olvastad ki?"

Tehát ne kalandozzál el most oda hogy "Mi az igazság? Amit te hirdetsz, amit a jehovások hirdetnek, amit a hitgyülisek hirdetnek, stb.."

Először válaszoljál arra amit kérdeztem aztán utána majd meglátjuk hogy nyithatunk e új témát!

Üdv: Gábor

2020. júl. 28. 19:17
 34/39 anonim ***** válasza:
22%
31 esnek szólt a 33 -as válaszom
2020. júl. 28. 19:19
 35/39 anonim ***** válasza:
67%

30# én csak egyetlen kérdésedre válaszoltam és most is csak arra fogok.

Mesélek neked az én gyönyörű és egyetlen Istenemről (aki nem három, ahogy ti azt hazudjátok rólunk, hogy több istenben hiszünk):

Az én Istenem annyira szeretett, hogy ember lett miattam, azért, hogy amikor őt választom, akkor megkahassam a kegyelmet, amit te hírből sem ismersz. Az én Istenemnek nem kell megfelelni, hisz nem is lehet, engem ő formál olyanná, amilyenné megálmodott és látni akar. Az én Istenem tudja, hogy mennyire elveszett és bűnös állapotban vagyunk és nem striguláz, hogy valami homályos lista alapján elvessen vagy megtartson. Az én Istenem nem egyetlen földi szervezet által üzenget és azt is érthetetlenül, ahogy a tiéd, hogy majd öt év múlva megváltozzon a tanítás, hanem saját maga szól minden gyermekének, mert én a gyönyörű Istenem gyermeke vagyok, nem pedig a szolgája. Az én Istenem igazságos és tudja, hogy vannak olyanok, akik nem fogják tudni soha megismerni a Bibliát, ami az ő szava, és senkitől sem várja el ugyanazt, mert az én Istenem pontosan ismeri a kulturális vagy szociális különbségeket és mindenkit egyedire tervezett.

Az én Istenemnek mindenkire gondja van, és azt szeretné, hogy mindenki üdvösségre jusson, és ez miatt adta a kegyelmet, amit csak el kell fogadni és nem megfelelni emberi szervezet elvárásainak.

Az én csodálatos Teremtő Istenem és a te istened között hatalmas a különbség.

2020. júl. 28. 19:25
 36/39 anonim ***** válasza:
56%

"Hát nem tudom hogy észrevetted e de a kérdés az ez volt amire te igennel válaszoltál!"

Mi bajod van? Az előbbi volt az egyetlen hozzászólásom ebben a kérdésben, ez meg most a második. Milyen ócska vádaskodás ez már megint?

2020. júl. 28. 20:05
 37/39 A kérdező kommentje:

,,Mesélek neked az én gyönyörű és egyetlen Istenemről (aki nem három, ahogy ti azt hazudjátok rólunk, hogy több istenben hiszünk)"

Ez csakis a ti hibátok. Ne mutogass emiatt másra. Az érthetetlen tanítás amiről beszélsz pont itt bukik elő. Szerinted nem a szavából kell őt megismerni, hát oké. Akkor viszont a részemről le is zárom ezt a vitát örökre veletek. Nincs többé közös nevező.

A te csodálatos agyon dogmatizált paradoxon istened és a valódi Teremtő Isten között bizony óriási a különbség.

2020. júl. 28. 20:27
 38/39 anonim ***** válasza:
24%

35

Hát megmondom neked őszintén ha már ezt a kérdést így elrontottad sokkal jobb lett volna ha inkább akár privátba is küldtél volna nekem egy üzenetet hogy amit mondtál az butaság volt ahelyett hogy ilyen módon próbálsz meg itt bizonyságot tenni a hitedről! Egyrészt arra válaszolsz amit nem kérdeztem másrészt amit meg kérdeztem ki akarod kerülni! Nem okosan cselekszel és ezek jobban bizonyságot tesznek rólad mint az amit most írtál nekem!

"Mesélek neked az én gyönyörű és egyetlen Istenemről (aki nem három, ahogy ti azt hazudjátok rólunk, hogy több istenben hiszünk):"

Nem tudom itt ki az a "ti"? Én mindenesetre a Szentháromságban hiszek.

"Az én Istenem annyira szeretett, hogy ember lett miattam, azért, hogy amikor őt választom, akkor megkahassam a kegyelmet, amit te hírből sem ismersz. Az én Istenemnek nem kell megfelelni, hisz nem is lehet, engem ő formál olyanná, amilyenné megálmodott és látni akar. Az én Istenem tudja, hogy mennyire elveszett és bűnös állapotban vagyunk és nem striguláz, hogy valami homályos lista alapján elvessen vagy megtartson. Az én Istenem nem egyetlen földi szervezet által üzenget és azt is érthetetlenül, ahogy a tiéd, hogy majd öt év múlva megváltozzon a tanítás, hanem saját maga szól minden gyermekének, mert én a gyönyörű Istenem gyermeke vagyok, nem pedig a szolgája. Az én Istenem igazságos és tudja, hogy vannak olyanok, akik nem fogják tudni soha megismerni a Bibliát, ami az ő szava, és senkitől sem várja el ugyanazt, mert az én Istenem pontosan ismeri a kulturális vagy szociális különbségeket és mindenkit egyedire tervezett.

Az én Istenemnek mindenkire gondja van, és azt szeretné, hogy mindenki üdvösségre jusson, és ez miatt adta a kegyelmet, amit csak el kell fogadni és nem megfelelni emberi szervezet elvárásainak.

Az én csodálatos Teremtő Istenem és a te istened között hatalmas a különbség."

Nagy részével amit te itt elmondtál egyébként semmi bajom nincs csak a kérdés nem erről szólt! Amúgy én nem szervezetekben bízom de ezt már kifejtettem korábban - majd olvasd vissza ha érdekel. Én értékelem hogy Isten kegyelmét sokra becsülöd, ezt jó hallani de szeretném is látni a cselekedeteidből! Mondjuk kezdhetnéd azzal hogy a kérdésre válaszolsz és nem próbálsz meg valami kibúvót keresni! Ezek a cselekedetek sokkal jobban illenének ahhoz a dicsérethez amit leírtál! És hitelesebb is lennél tőle! Persze ez a választás a tiéd!

Olyan botor vitatkozásoknak meg hogy kinek az Istene a különb nem látom semmi értelmét! De abban hiszek hogy a hívőknek Isten szerint kell járni hogy az örök életet elnyerhessék!

Kívánom ezt neked is!

Üdv: Gábor

2020. júl. 28. 20:29
 39/39 anonim ***** válasza:

38#

Gàbor.

Azt àruld el lègyszìves hogy melyik felekezethez tartozol.

Koszonom.

2020. szept. 10. 00:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!