Hogyan lehetett Jézus Ura Dávidnak akkor amikor az alábbi zsoltár keletkezett ha csak 1914-től uralkodik?
Szia
Niszán 11-én Jézus a templomban van, és kérdéseket tesz fel az írástudóknak. Egyben rávilágít a valódi kilétére is. Először ezt kérdezi tőlük: „Mit gondoltok a Krisztusról? Kinek a fia?” Máté 22:42. Azt válaszolják, hogy Dávidé, hiszen köztudott, hogy a Krisztusnak, vagyis a Messiásnak, Dávid vonalán kell megszületnie, ahogyan többen fel is ismerték ezt, mint a Máté 9:27; 12:23; János 7:42-ben.
Jézus tovább kérdezi őket: „Akkor hogyhogy Dávid ihletés által Urának hívja őt, ezt mondva: »Így szólt Jehova az én Uramhoz: ’Ülj az én jobbomon, míg ellenségeidet a lábad alá nem vetem.’« Ha tehát Dávid az Urának hívja őt, hogy lehet a fia?” Máté 22:43–45.
A farizeusok nem válaszolnak, mert reményeik szerint Dávidnak lesz majd egy leszármazottja, aki megszabadítja őket a római uralom alól. Jézus azonban Dávidnak a Zsoltárok 110:1, 2-ben feljegyzett szavaira utalva kijelenti, hogy a Messiásnak többnek kell lennie egy földi uralkodónál. Ő Dávid Ura, és miután Isten jobbjára ül, uralkodni kezd. Jézus válasza elnémítja az ellenfeleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!