Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kánkánt táncolni vagy részt...

Kánkánt táncolni vagy részt venni benne paráznaság?

Figyelt kérdés
Táncolni bűn?

2020. júl. 25. 23:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
14%

A tánc önmagában nem bűn (bár sok bigott katolikus szemében az), szerepel a Bibliában is, pl. Dávid tánca az Úr előtt.

A Kánkán viszont bűn.

2020. júl. 25. 23:33
 2/20 anonim ***** válasza:
80%

Attól függ, ha a hitgyüliben Sanyi báék is ropják, akkor nem bűn, ha nem ropják, akkor bűn, lásd előbbi hozzászólót.

Egyébként nem bűn a kánkán.

2020. júl. 25. 23:42
 3/20 anonim ***** válasza:
4%

Érdekes katolikus vélemény:

Szerinte a Kánkán nem bűn, ellenben Istentiszteleten táncolás az bizony az ördögtől valóóóó!

2020. júl. 25. 23:45
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Sehol se írtam, hogy ördögtől való, hazudni nem kéne, bár nálatok szokás. Ellenben a Biblia sehol se említi, hogy az apostolok táncoltak volna az összejöveteleken, hiszen nem mulatni mentek. S ebben engedelmeddel inkább az apostolokat követem, mint holmi táncikálókat.
2020. júl. 25. 23:47
 5/20 anonim ***** válasza:
12%

Mondom én, hogy a 'táncikálás' az ördögtől való egyes katolikusok szerint (bár furcsa mód a Kánkán viszont nem bűn szerintük!).

Volt olyan katolikus pap, aki szerint a dob mint hangszer is az ördögtől való, csak az orgona a megfelelő hangszer szerinte az Istentiszteleten. :)

2020. júl. 26. 00:02
 6/20 anonim ***** válasza:
97%

Egyébként bevallom neked, hogy régebben még a vidámvasárnapot is néztem, ha nem is végig, minden alkalommal, de vasárnap mise után bele-bele néztem. Voltak benne jó gondolatok is, noha nem mindennel értettem egyet. Viszont itt a gyakorin, főleg általad (illetve pár másik hozzád hasonló által) felfénylett annak a szektának igazi arca. Ami ennyi gyűlölködést tud generálni, az bizonyosan nem Istentől van, hanem a sátántól.

Lásd az első hozzászólásodat. Hiszen szó se volt katolikusokról, csak egyszerű kérdést tett fel a kérdező, bűn-e a kánkán. Erre válaszolhattál volna normális módon is, de téged a sátán arra ösztönzött, hogy kezd ekézni a katolikusok, kezdj ellenük gyűlölködni, minden alap nélkül.

Gyomorforgató vagy, hányadék amit művelsz és az is okádni való, ami ezt tette veled, ilyenné formált.

2020. júl. 26. 00:10
 7/20 anonim ***** válasza:
16%

Egy igevers a szemérem felfedéséről a Bibliából:

"Lépcsőkön se menj fel az én oltáromhoz, hogy a te szemérmed fel ne fedeztessék azon."

Ez alapján úgy gondolom, hogy a szoknya felhajtogatása tánc közben (Kánkán) az egyértelműen a bűn kategóriájába tartozik Isten szemében. Ezt nem csinálja a feleségem (és remélem, hogy a leányom sem fogja), de tőlem a katolikusok, vagy bárki más csinálhatja, az ő dolguk. Lehet van már Kánkános mise is a liberális katolikusok között? :D

2020. júl. 26. 00:10
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg hallottam olyan katolikus papot, aki szerint minden tánc az ördögtől való. Ezt nem bántásként írtam, hanem mint szélsőséges véleményt. Még az is lehet, hogy egyes református papok is így gondolkodnak.
2020. júl. 26. 00:15
 9/20 anonim ***** válasza:
23%

Bűn, mert más férfi előtt nem mutatkozhat egy nő félmeztelenül mint a férje-és max. az orvosa. Nem hogy még nagy nyilvánosság előtt..

Szóval lehet gúnyolódni, de ez van.

2020. júl. 26. 01:05
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
A 7-nél is pont van.
2020. júl. 26. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!