Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsájt?

Isten megbocsájt?

Figyelt kérdés

Szexuális életet élek a párommal, együtt alszunk. Mindketten hiszünk Istenben, s hisszük, hogy Isten megbocsájt. Tisztában vagyunk azzal is, hogy Isten a szexet, csak is a hazassagon belül engedi meg, de kívül nem tartja helyesnek, bűnnek, paráznaságnak számit. Ez sulyosbunnek számít, és bűnalkalomnak, igy konnyen megtámadhatnak a démoni erők?

Mivan azokkal, akiknek házasságon kívül van gyerekük, csaladjuk? Isten megbocsajt azoknak is, ha tiszta szivuek es nem veszik annyira komolyan a bibliat?

2020. júl. 21. 19:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
51%

Teljesen egyértelműen látható a Bibliából egy sor helyről, hogy a házasság előtti szex paráznaság és bűn.

Ezenkívül az sem igaz, hogy sok felekezet van, amelyik azt vallaná, hogy a házasság előtti szex nem bűn, legalábbis keresztény felekezetből nemigen vagy legalábbis alig-alig lehet ilyen. És a létszámarányt tekintve lelkészből is minimális % lehet. Én pl. elég régóta vagyok hívő, és nagyon sok különböző felekezet és közösség istentiszteletein volt már alkalmam résztvenni, katolikusoktól és reformátusoktól kezdve egészen az adventista és pünkösdi gyülekezetekig, igen sok különböző papot és lelkészt hallottam már prédikálni, és soha egyetlen egyet sem halottam közülük, aki azt állította volna, hogy a házasság előtti szex nem bűn.

Én azt tanácsolom nektek, ha még olvassátok, hogy nagyon vigyázzatok az ilyen hamis tanítókkal, mint a #20-as, és ne halgassatok rá, mert esetleg előfordulhat, hogy az üdvösségetekkel játszotok! Isten nem fog parázna életmódban élő embereket beengedni a mennybe, ha úgy halnak meg, hogy még benne vannak ebben a bűnben.

Ezzel a fórummal érdemes nagyon ügyelni, mert nagyon sok a hamis tanítás ezen a helyen. Azt sem árt tudni, hogy még olyan csoportok is léteznek, amelyek

az ördögi oldallal vannak szövetségben, pl. sátánisták, szabadkőművesek stb., akik szeretnek embereket megtéveszteni és Isten útjáról félrevinni - és semmibe nem kerül nekik idejönni és beírogatni erre a fórumra.

Ráadásul a szexet nagyon sokan szeretik, ezért az ilyen szexuális témáknál sokszor idejönnek emberek, akik mindenfélét ideírnak, csakhogy bizonygassák, hogy mindent szabad. Vigyázzatok az ilyen emberekkel, mert Isten nem így gondolkodik! Vigyázzatok, mert nekik semmibe nem kerül, hogy itt félrevezessenek titeket, de ti esetleg a lelketekkel játszotok, ha hallgattok rájuk.

2020. júl. 22. 22:57
 22/23 anonim ***** válasza:
De pl isten miért akarna magának cs1csk4kat? Szerintem ő barátokat akar maga mellé, akik hisznek benne . Miert kellene teljesen leblokkolnia a kis rovid eletunket azzal, hogy mi mindig arra figyelunk, nehogy valami "bunt" kovessunk el, mert akkor a pokolra jutsz. Nem, ezek nagyon nem kis egyszeru parancsok, kovetelesek. Aki nem kiskoratol fogva ilyen nevelesben reszesult, annak baromira nehez. Ja meg mivan azzal, aki masban hisz, az nem juthat a mennybe? Vagy az a paradicsomba fog jutni? Mashova, ahova a keresztenyek? Itt veszti ertelmet a vallas.
2020. júl. 23. 09:48
 23/23 anonim ***** válasza:

Ha valami kiderül a Bibliából a házasságról, akkor az az, hogy ha egy férfi szexel egy nővel, akkor feleségül kell vennie. Sőt azt is írja a Biblia, hogyha egy férfi megerőszakol egy nőt, akkor vegye feleségül és tartsa el élete végéig, vagy fizesse ki a pénzt.

Ha valaki azt mondja, hogy nem szabad házasság előtt szexelni, akkor indokolja meg a Bibliából, de ott sehol se fog erre utalást találni. Nyilván ha az a barátnőd úgy a barátnőd, hogy 2 hete ismeritek egymást és mondjuk egyikőtök se úgy tervez, hogy örökké együtt lesztek, akkor így bűn, de ha mindketten szeretitek egymást és örökké együtt akartok lenni és a házasságot tervezitek, akkor ezzel nem tudom mért lenne baj. Amikor a Biblia házasságtörést meg paráznaságot említ, akkor a hangsúlyban sosem a házasság előtti szex van, hanem a megcsalás.

Ha ketten Isten és egymás előtt megígéritek, hogy örökké egymásé lesztek, akkor itt kezdődik a házasság, nem pedig egy emberi hagyománynál. Sehol nem írja a Biblia, hogy egy papnak kéne egybekötni az embereket, esetleg az Ószövetségbe, de az a része nem vonatkozik az emberekre. Egy út van Isten és az ember között, az Jézus Krisztus.

Ne tegyünk felesleges terhet az emberek vállára. A 20-asnál jobban le se tudtam volna írni. Ha valaki nem így gondolja, akkor idézzen a Bibliából olyan részt, ami tiltja a házasság előtti szexet és elmondja pontosan mikortól is kezdődik a házasság.

2020. júl. 23. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!