Isten megbocsájt?
Szexuális életet élek a párommal, együtt alszunk. Mindketten hiszünk Istenben, s hisszük, hogy Isten megbocsájt. Tisztában vagyunk azzal is, hogy Isten a szexet, csak is a hazassagon belül engedi meg, de kívül nem tartja helyesnek, bűnnek, paráznaságnak számit. Ez sulyosbunnek számít, és bűnalkalomnak, igy konnyen megtámadhatnak a démoni erők?
Mivan azokkal, akiknek házasságon kívül van gyerekük, csaladjuk? Isten megbocsajt azoknak is, ha tiszta szivuek es nem veszik annyira komolyan a bibliat?
Akkor megpróbálok válaszolni. Helyesen látjátok, ha jelenleg paráznaságban éltek, akkor ez egy jelentős bűn Isten szemében. Nem tudom, kitől hallottál a démoni erőkről (esetleg Hgy-sektől vagy valaki mástól), de én azt javaslom, hogy most ne ezzel foglalkozzál. Persze, előfordulhat, hogy jöhetnek valamilyen szexuális démoni erők, és idővel esetleg erősebb szexuális vágyaitok lesznek vagy esetleg valamivel rosszabb lelkiállapotba kerültök, de az ilyenfajta démonosdival a ti szinteteken nincs sok értelme foglalkozni. Szerintem inkább a fő problémára érdemes koncentrálni, arra, hogy szándékosan, tudatosan bűnben éltek. Attól, hogy hiszitek, hogy Isten jó, még nem kaptok tartós bűnbocsánatot, ha közben rendszeresen vétkeztek. Természetesen ha bocsánatot kértek Istentől, meggyónjátok/megvalljátok a bűnt, akkor Ő megbocsát, de ha utána újra lefekszetek egymással, akkor megint újra ott vagytok a bűnben. Így nem lehet érvényes hívő életet élni. Ha rendszeresen paráználkodtok, akkor nem hívőnek, hanem paráznának számítotok, és a Bibliában több helyen is bent vam, hogy a paráznák nem fogják örökölni Isten országát. Azaz életük végén sajnos nem kerülnek be a mennybe, hanem a pokolba kerülnek.
Ezért mondják Isten emberei a Bibliában és a szószékről is sokszor, hogy bánjátok meg a bűneiteket, és térjetek meg belőlük, azaz hagyjátok abba. A kereszténység nem csak abból áll, hogy hisszük, hogy Isten létezik és jó, hanem abból is, hogy komolyan törekszünk arra, hogy betartsuk Isten parancsolatait. Ha esetleg az a helyzet (nem tudom, hogy így van-e, ha nem így van, kerlek hagyd figyelmen kívül), hogy rendszeresen lefekszel egy nővel, miközben nem akarod feleségül venni, akkor valójában nem teszel jót vele, mert annak a hölgynek egy rendes családra van szüksége, és idővel esetleg veszít a fiatalságából és az esélyeiből a veled való rendszeres együttélés során. És persze Isten ellen is vétkezel, aki egy rendes, boldog családot szeretne adni annak a hölgynek. Ezért a helyes út megbánni ezt, és rendezni a helyzetet, úgy, hogy feleségül veszed az illető hölgyet. De ha ezt nem akarod, akkor úgy, hogy abbahagyjátok a szexuális együttléteket.
Akinek házasságon kívül van gyereke, családja, Isten annak is megbocsát, de az illetőnek bibliai módon rendeznie kell ezeket a viszonyokat. Tehát ha pl. valakinek van egy szeretője és attól egy gyereke, akkor nyilvánvalóan általában az a helyes, ha feleségül veszi azt a hölgyet, hiszen a gyermek számára fontos a rendes család. A házasságon kívül folytatott szexuális viszony azonban minden esetben bűn, és a tudatos, szándékos bűnben élést Isten nem tudja tartósan megbocsátani, hiszen az illető állandóan újra és újra belekerül a bűnbe.
A megbocsájtásnak vannak feltételei.
Ha valaki Rádöbben, hogy helytelenül járt el, akkor első lépésként, őszinte szivvel sajnálja a tetteit, imában elmondja a Teremtőnek, hogy szeretné helyre hozni a hibát, és kéri a Támogatását, a bocsánatát, és az imával összhangban lépéseket tesz.
Vagy is összekell törvényesen házasodnotok.
Akik nem élnek Isten felállitott törvényeivel összhangban, azok Isten rendelkezéseivel szállnak szembe. Ha nem változtatnak ezen amig van rá Idő, akár mennyire nehéz, vagy elfogadhatatlan, Isten nem adja az áldását az ilyen emberek életére.
Isten nem játékból hozta létre a törvényeket, ezek nem lehetőségek, hanem kötelező betartani valók.
#16:
Sok igehelyet lehetne erre idézni, néhány példa:
"A ki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; a ki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer" (Példabeszédek 28,13)
"Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő János, a ki prédikál vala Júdea pusztájában. És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa"
(Máté 3,1-2)
"És felelvén Jézus, monda nékik: Az egészségeseknek nincs szükségük orvosra, hanem a betegeknek.
Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket a megtérésre."
(Luk 5,31-32)
"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, a ki a fövényre építette házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
És lőn, mikor elvégezte Jézus e beszédeket, álmélkodik vala a sokaság az ő tanításán:
Mert úgy tanítja vala őket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók."
(Máté 7,21-29)
Jövének pedig ugyanazon időben némelyek, kik néki hírt mondának a Galileabeliek felől, kiknek vérét Pilátus az ő áldozatukkal elegyítette. És felelvén Jézus, monda nékik: Gondoljátok-é, hogy ezek a Galileabeliek bűnösebbek voltak valamennyi Galileabelinél, mivelhogy ezeket szenvedték? Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan, hasonlóképen elvesztek. Vagy az a tizennyolcz, a kire rászakadt a torony Siloámban, és megölte őket, gondoljátok-é, hogy bűnösebb volt minden más Jeruzsálemben lakó embernél?
Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképen elvesztek."
(Luk 13,1-5)
"Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.
Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.
Mit is tehát? Vétkezzünk-é mivelhogy nem vagyunk törvény alatt, hanem kegyelem alatt? Távol legyen.
Avagy nem tudjátok, hogy a kinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, a kinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?
...
Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban."
(Róma 6,12-16 és 23)
"A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek."
(Gal 5,19-21)
#14 ki mondja meg hogyha én nem járok templomba, csúnyán beszélek, akkor én bűnös vagyok, gyónjam meg? Szerintem ezek nem bűnök, pl maga Jézus is verekedett stb stb... Énszerintem a bűn pl a gyilkosság, a rabszolgatartás, emberkereskedelem stb..
Egyszeeűen a szex jélkul kihalnának. Állatok is csinálják. Van, ahol nem szoktak házasodni pl, azok sose szexeljenek? Mivan az állami ekuvokkel? Azok se csinálhatják? Akik elváltak mert a férje verte oket?? Azoknak se szabad, mert "rossz emberhez mentej hozzá"?
Ezt alapvetően a Biblia mondja meg, ez az a könyv, amely Isten útmutatásait tartalmazza. Persze időnként Isten más módokon is szokott kommunikálni, de az alap a Biblia.
Itt most több különböző példát hoztál, bocs, de nem szeretnék belemenni ezek egyenkénti tárgyalásába, mert ez elég sok időt venne igénybe. Isten természetesen nem akarja eltiltani az embereket a szextől, csak azt az egy feltételt állította, hogy ehhez előbb házasodjanak meg (én személy szerint biztos vagyok benne, hogy a polgári esküvőt is elfogadja).
Jézus egyébként nem verekedett, nem volt ilyen szokása, egyetlen egy esetben verte ki a kufárokat a templomból, amikor azok a kalmárkodásukkal megszentségtelenítették a templomot. Nyilván manapság is ha valaki megszentségtelenít egy templomot, akkor az ott lévő papoknak, lelkészeknek gondoskodniuk kell ennek a helyzetnek a megszüntetéséről.
Kb. hetente van egy ezzel kapcsolatos (hazassag elotti szex) kerdes itt.
Szerintem ez egyaltalan nem bun. Felesleges emiatt buntudatot erezni. Sok felekezet van es sok lelkesz, akik ugyanezt mondjak.
Es mindig vannak, akik szerint bun, es akik bemasoljak a Bibliabol, hogy hol lenne ez szo szerint megmondva (sehol).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!