Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan vállaljam fel a hitem?

Hogyan vállaljam fel a hitem?

Figyelt kérdés
Ez nektek mennyire ment nehezen? Senki nem így ismer a környezetemben. Mondjam el vagy inkább majd a viselkedésemen és a hozzáállásomon fogják észre venni?

2020. júl. 18. 15:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

"Hogyan vállaljam fel a hitem?"

Úgy, hogy keresed az azonos hitűek társaságát.

Hitedet nem kell nagydobra verni, senkinek semmi köze hozzá, egy-egy beszélgetés során megnevezése nélkül is kitűnik, hogy mi az, amiben hiszel.

Nem kell nagydobra verned, mert

- csak lelkiismeretedre tartozik hited,

- elkerülöd azt, hogy hited miatt gúnyoljanak, lenézzenek,

- megszabadulsz az erőszakkal áttéríteni akaróktól.

Ha hited mellett vallásod is gyakorlod, hittestvéreid úgyis tudni fogják, hogy közéjük tartozol, másoknak pedig úgyis mindegy.

2020. júl. 18. 15:27
 2/13 MBbpg ***** válasza:

"Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?"

Jakab 2:14‭-‬16

Szerintem jobb, ha a viselkedéseden, a hozzáállásodon látják meg - észreveszik, hogy benned valami más. Legalábbis azt bárki mondhatja, hogy ő így keresztény meg úgy keresztény, és ez sajnos van, hogy képmutatásba is át tud menni (saját tapasztalatból mondom). Keresztényként fontos, hogy úgy éljünk, és cselekedjünk, mint Krisztus - így rajtunk keresztül tudják Őt megismerni!

2020. júl. 18. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Fejlődjél a hitedben, mélyedj el benne. Ha rákérdeznek momdd el hogy megtértél, és hogy miért, hogyan. Kövesd Jézus tanításait és látszani fog, hogy változtál, másként állsz a dolgokhoz.
2020. júl. 18. 16:44
 4/13 anonim ***** válasza:
az első pont azt mondta hogy ne beszélj a hitedről mert a tetteid beszélnek-jakab apostol is azt mondta-a féltékeny féltestvér....
2020. júl. 18. 17:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor még nem voltam megkeresztelkedve, igyekeztem alkalmazni a Bibliában leirt magatartásformát, kisebb-nagyobb sikerrel.

Nem rohantam le senkit azzal, hogy keresztény vagyok, vagy szeretnék lenni. Ezért a megfelelő alkalmat vártam.

Amikor olyan dolgokat kértek, vagy kérdeztek, akkor elmondtam, hogy ismerkedem a Biblia tartalmával, és azzal, hogyan alkalmazhatom az életemben, ezért már nem veszek részt, vagy nem úgy gondolkodom bizonyos dolgokban, ahogy régebben.

Ezzel megalapoztam a késöbbi lehetőséget, nem csak szavakkal hanem tettekkel is, hogy lássák, hogyan változom.

2020. júl. 18. 18:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Tegyél bizonyságot, amik az életedben valóságosan történtek, és természetfölötti módon, hogy váltott meg az Úr, miken mentél át, miből mentett meg millió helyzetben..

Kérd a Szent Szellemet, hogy mit hogy tegyél..

2020. júl. 18. 18:35
 7/13 anonim ***** válasza:

6+ De egyet ne tegyél: Ne hallgass.

Az 1-esnek hamis az írása.

2020. júl. 18. 18:36
 8/13 anonim ***** válasza:

2 *Szerintem jobb, ha a viselkedéseden, a hozzáállásodon látják meg

Aztán csodálkozik ez az ember amikor semmit nem tett és mégis össztűz alatt találja magát kezdő keresztényként, és ott támadják ahol csak tudják...

2020. júl. 18. 18:38
 9/13 anonim ***** válasza:
jogos
2020. júl. 18. 18:59
 10/13 anonim ***** válasza:
49%

"Az 1-esnek hamis az írása"

Miért is?

A válaszok többségéből az derül ki, hogy többségük Tanúk írták.

Tudom, a Tanúknak kötelességük a térítés.

Nos, akkor úgyis kiderül az illető hite.

A kérdező szavai:

"Mondjam el vagy inkább majd a viselkedésemen és a hozzáállásomon fogják észre venni?"

Válaszom erre a részre vonatkozik: "Mondjam el".

A lényege: nem kell elmondani, melldöngetve hangoztatni hitedet, viselkedésedből úgyis kiderül.

Hogyan? Például, ha néha-néha kiszalad szádon egy-egy trágárság, ám soha nem káromkodsz. Ha valaki káromkodik, figyelmezteted: ha hiszi Istent, akkor tette bűn, ha nem hiszi, nem okos olyat szidni, aki szerinte nincs. Ebből vagy arra következtetnek, hogy híted szerint szólsz, vagy pedig arra, hogy tudsz logikusan gondolkodni. (Ez utóbbira gondolnak majd kevesebben.)

.

A kötelező térítés a Tanúknál előírás, akkor kiderül hited.

Nem kötelező, sőt kerülendő melldöngetve hajtogatni boldog-boldogtalannak, hogy te miben hiszel. Ha ezt teszed, legjobb esetben is hibbantnak néznek.

Mi a hamisság tehát kommentemben?

2020. júl. 18. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!