Ha Isten nem személyválogató, akkor ez miért van?
Hamis szinben tünteti fel már most a Teremtőt. Isten nem tesz ilyesmit,
Ha imádkozol, az sosem lesz hátrány, de ne hidd el azt amit ez a Hölgy mond. Ezzel Istenről alakittat ki rossz képet mások előtt. Sajnos annak ellenére, hogy "hitoktató" lesz, nem ismeri Istent, sem a szándékát. Ellenben nem jelentene ki ilyeneket.
Én hiszek Istenben, de szerintem te ezt túlmisztifikálod.
Valószínűleg itt csak arról van szó, hogy a barátnődnek sokkal könnyebb a tantárgya és könnyebben tanul hallás útján meg nagyobb szerencséje van.
Az, hogy Isten nem személyválogató azt jelenti, hogy nem származás alapján ítél, hanem mindenkit elfogad, aki közeledik Hozzá.
"Azt mondta, hogy azért van, mert Isten látja, hogy ő csak azért nem tanul, mert ideges, és ezért segít neki 5-öst kapni minden vizsgán."
És ezzel a mentalistással lesz hitoktató? Na most adtam fel minden reményt a jövő nemzedékeket illetően...
Egyrészt irigy vagy, ez nem túl szép, gondold át.
A másik, az jutott eszembe, hogy biztos a helyeden vagy? Biztos, hogy az az iskola a te utad?
Figyelj, biztos hallottál már csodás gyógyulásokról, amikor Isten meggyógyít valakit, akiért imádkoznak. De közben sokkal több ember van, akiért legalább annyira imádkoznak, és aki még jobban bízik Istenben, mégis meghal, vagy továbbra is szenved abban az állapotban, amiből szeretne megszabadulni. Ennek (ha most figyelmen kívül hagyjuk azt a lehetőséget, hogy nincs Isten és minden a véletlen műve) három oka lehet: 1. Isten személyválogató, 2. Isten olyan szempontok alapján segít, amiket mi nem ismerünk, és valószínűleg emberi ésszel nem is foghatnánk fel, 3. Isten senkinek sem segít, mi segíthetünk magunkon azzal, hogy közelebb kerülünk Istenhez.
Na most, ha az 1. lehetőséget kizárjuk, és nem azért, mert bizonyítani tudjuk, hogy nem személyválogató, hanem egyszerűen azért, mert ki akarjuk zárni, nem akarunk egy személyválogató Istenben hinni, akkor marad 2. és 3. lehetőség. Ezek közül én a 3. felé hajlok inkább, de a 2.-at sem zárnám ki teljesen.
Ha viszont valaki azt állítja, hogy általa ismert, nyilvánvaló okok miatt segít neki Isten, azt úgy hívják, hogy elbizakodottság. Ezzel nem a hite nő, hanem az egója.
Egyébként még annyit ehhez a "szerencsés húzás" témához, hogy ez lehet csak egy szubjektív érzés, hogy ő mindig azt húzza, amelyiket tudja. Lehet, hogy e mögött csak annyi áll, hogy ő minden témáról tud valamennyit, egyikről többet, másikról kevesebbet, de olyan jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, olyan jól, magabiztosan elő tudja adni magát, hogy ha azt húzza, amiről a legkevesebbet tudja, abból is egy meggyőző feleletet tud produkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!