Az érzések sok mindenre jók, hiszen Isten teremette őket, de pl. arra teljesen alkalmatlanok, hogy megítéljük általuk, hogy mi az igazság. Az érzések arra is alkalmatlanok, hogy megítéljük azt, hogy a kegyelemben vagyunk vagy kiestünk belőle. Én pl. éreztem már úgy brutál erősen, hogy mindennek vége, elvesztem, nincs több remény a megmenekülésemre, idegösszeroppanást kaptam a félelemtől. Aztán kiderült, hogy ez nem igaz, csak én éreztem így túl erősen, és elfelejtettem, hogy Isten nagyon szeret.
Az a bajom, hogy egy ilyen általános megfogalmazású mondatra, amit kérdeztél, nem tudom, hogy milyen konkrétumot válaszoljak. Ha valaki a kegyelembe került, akkor Isten gyermekévé vált. Ezt a titulust igazából nem lehet elveszteni. Utána lehetsz Isten jó gyermeke, Isten rossz gyermeke, Isten elfajult gyermeke, és igen, sajnos lehetsz Isten halott gyermeke is. De gondolj bele, hogy milyen súlyos bűnök kellenek ahhoz, hogy egy tökéletlenül szerető földi apa megtagadja a gyermekét. Alig történik ilyen eset. Isten pedig egy tökéletesen szerető apa. Majdnem lehetetlen annyira sok és súlyos bűnt elkövetni, hogy ő megtagadja tőled a
kegyelmét. Lásd tékozló fiú példázata.
üdv Stefán
Ezek az emberek keresztények voltak, akik az Újszövetség elvárása szerint megismerték Jézus tanítását, megtértek, és megkeresztelkedtek Jézusra (alámerítkeztek). Pál nyilván elmondta nekik, hogy az új szövetségben, Krisztus halálában való részvétellel, a "bűn testenék levetése" által van üdvösségük, nem a törvény cselekvése alapján. A galatáknál elvetették a Krisztusban nyert üdvösség tanítását, és vissza akartak térni a Mózesi törvényhez. A körülmetélkedés az ó szövetségben hasonló, mint a megkeresztelkedés az újban. Ezzel kerül bele valaki Isten választott népébe.
Ha te körülmetélkedtél, de előtte még nem hallottál a Krisztus halálában való eltemtésről a keresztelőben (alámerítésben), vagy kis korodban körülmetéltek, akkor te egészen más tészta vagy. A galaták mindent nagyon jól tudtak, mégis tévútra mentek, és az üdvösséghez való szükségletnek tüntették fel a körülmetélkedést. Ez volt a baj. Inkább olvasd el az 5:6 verset, ha meg akarsz nyugodni: "Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit."
Vagyis a körülmetélkedésnek nincs semmi haszna, de kára sincs. Hacsak az ember nem ahhoz ragaszkodik az üdvössége jeleként.
üdv Stefán
Ne bízz a papokban sem ezekben a nagy úgynevezett lelkészekben. Szart se tudnak a lélekről, a pénzről annál inkább.
Tr imádkozz, őszintén, mindent amit csak el szeretnél mondani mondj el a Teremtődnek és garantáltan meg is fog bocsájtani. Nincs olyan, hogy helyes ima, hanem olyan van, hogy tisztelettel és alázattal elmondott ima és olyan ima, amit kényszerből elhadarsz
Kérdező:
"Ha elvesztettem jézus kegyelmét akkor már halott vagyok?"
Miből gondolod, hogy elveszítetted ill. miből gondolod, hogy egyáltalán megkaptad Jézus kegyelmét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!