Hogy került Jèzus születèsnapja december huszonötödikère?
Az alábbi link szerint egy másik ünnepre tette a nyugati egyház,dec.25-re Jèzus születèsèt.A kèt ünnep közül melyik az igazi?
Sosem került Jézus születésnapja december 25-ére. Karácsony Jézus születésének ünnepe (emléknapja) és nem Jézus születésnapja.
Meg milyen idegen népekről beszéltek? Úgy csináltok, mintha zsidónak lenni nagyobb érdem Isten előtt, mint germánnak, vagy keltának, vagy rómainak. Ennyi erővel ne is legyen keresztény, aki nem zsidó.
Meg aztán, mi jogon állítjátok, hogy Isten nem tud megszentelni valamit, ami azelőtt nem volt az. Amit Isten megtisztított, azt te ne tartsd tisztátalannak, ez ugyanúgy vonatkozik a szellemi táplálékra is.
Ha annyira hatalmas Isten, miért rettegtek a viágtól? Mintha minden bokorban a lelketek elveszejtésére törnének, és ezért inkább elzárjátok magatokat a világtól, nehogy bejöjjenek a pogány tanok.
Mondjuk szerintetek az apostolok is balfaszok voltak az igehirdetésben, hogy a tanításuk nagyjából azonnal félresiklott az úgynevezett nagy hitehagyásban.
11.Akkor mègis Dec.25-kor megyünk èjeli misère,ott az egèsz Jèzus születèsèről szól.
A kèrdèsben való link is eltèrő a bejegyzèsekhez viszonyitva.,így annyit sem èrtek mint eddig.
Tisztelettel.
@ "Másrészt a kegyelem születését december 24.-én ünnepeljük."
Azt nem tudom ki ünnepli dec.24-én a kegyelem születését, mindenesetre karácsony, vagyis Krisztus születésének ünnepe az dec.25-én van. Egész pontosan 24-én éjfélkor, ami ugye inkább 25-e. A Katolikus Egyházban az éjféli mise jelenti a karácsony időszak kezdetét.
@ "Az alábbi link szerint egy másik ünnepre tette a nyugati egyház,dec.25-re Jèzus születèsèt.A kèt ünnep közül melyik az igazi?"
Jézus igazi születésnapját senki sem tudja, de születését az Egyház régóta ünnepelte különféle napokon. Senki se tagadja, hogy dec.25-e, a téli napforduló ünnepe, amikor a világosság legyőzi a sötétséget eredetileg pogány ünnep volt. A pogány ünnep kiszorítására és megszentelésére tette az Egyház erre a napra Krisztus születésének ünnepét, hiszen Krisztus a világ világossága, aki legyőzi a pogány vallások sötétségét. Nekem tetszik ez a döntés, tetszik ez a szimbólika, s nem nagyon értem mi ebben a rossz. De aki nem akarja ünnepelni, az ne ünnepelje. Kit érdekel ez?
Itt van 1-2 felhasználó akik állitolag mindent tudnak mint keresztènyek,de mèg ők sem tudják pedig èvtizedek óta ünneplik.
Köszi a feleleteket.
Tisztelettel.István.
Szóltam, hogy már megint orbitális baromságot találtál ki, nem foglalkoztál vele. Akkor másolok hátha felfogod:
A szaturnália (latinul Saturnalia) ünnepeket az ókori Róma lakói december 17-én, a téli napforduló idején, az őszi vetés befejezésekor, Szaturnusz isten tiszteletére ülték meg - a hagyomány szerint az uralkodása alatti boldog aranykornak az emlékezetét erősítette.
Tehát semmi köze december 25-höz. A Szenteste pedig azért Szenteste, mert december 24.-én ünnepeljük a Megváltó emberré születését, a másik kettő nap pedig ennek folytatása, ahogy a régi lakodalmak is több napig tartottak.
Elég érthető volt, vagy ragaszkodsz továbbra is a sötétséghez?
@ "A Szenteste pedig azért Szenteste, mert december 24.-én ünnepeljük a Megváltó emberré születését, a másik kettő nap pedig ennek folytatása,"
Nem, nem azért szenteste. A szenteste alapvetően egy várakozás. A szent várakozás estéje. Karácsony kezdete az éjféli mise.
Az persze igaz, hogy a családok többsége ma már nem várja meg az éjfélt, hanem korábban, vagyis már szenteste megünnepli Jézus születését. De nyugodjál meg ettől függetlenül karácsony, vagyis Jézus születésének ünnepe december 25-én van, ami az éjféli misével kezdődik.
Útánna nèztem a Bibliában most dèlután.
Azt írja Jèzus 33 ès fèl èvet èlt.
Ha a fèl èvet kívánom a halála idejèből akkor októberre esik a születèse.Akkor most mi van,Dec 19-től-25 ig minden nap van a feleletekben,nembeszèlve a linkeket is,4 linket ki olvastam el se küldöm,nincs mièrt,mert egyik vágja a másikat.
Mèg homályosabb mint valaha.
Tiszteletem.István.
@ "Útánna nèztem a Bibliában most dèlután. Azt írja Jèzus 33 ès fèl èvet èlt."
Nem tudom milyen Bibliád van. Ilyet nem ír a Biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!