Keresztényektől kérdezem, hogy miért van az, hogy Isten néha nemet mond és nem ment meg?
Azt mondjuk, Istennek mindennel terve és célja van, meg hogy a legjobbat akarja.
De minap láttam egy filmet ami arról szólt, hogy egy fiatal lány rákos lesz és hiába kéri Istent, nem menti meg. Viszont a lány az utolsó pillanatig hitt Istenben és elfogadta, hogy meg fog halni. A film lényeg az volt, hogy Isten azért mondott nemet neki, mert úgymond azzal, hogy a lányt engedte meghalni, azzal 1 ember élete árán több is megtért Ő hozzá...
Meg azt is szoktuk mondani, hogy Isten minden rosszat jóvá tud formálni. De ebben a helyzetben kinek a javára? Mert biztos nem a lányéra. Ez igazságtalanság. És én úgy érzem, hogy Isten mozgat minket mint egy babukat. Mert Ő úgy gondolkodik, hogy mi ez a földi élet a mennyorszaghoz képest, minek ragaszkodjon ez a lány az életéhez, ha a halálával több embert is megment úgymond. De ez onzoseg Isten részéről. És nem fer. Én kiszolgaltatva érzem magam Istennel szemben. Olyan dolgokról gondolja, hogy az nekem jó, ami közben nem. Mintha nem is érdekelne én mit akarok. Helyettem eldonti, hogy meg kell halnom azért, hogy az Ő terve megvalosuljon.
Komolyan mondom, én mindig sírok Isten miatt és ilyen nagyon durva mely depressziós állapotokba tudok kerülni attól a személytől, aki elvileg meg kéne hogy nyugtasson. De most ez Komoly, hogy amikor azt olvasom a Bibliaban is, hogy Istennek terve van velem, akkor lehet, hogy pont az, hogy egyszer majd felhasznalja a halálom, hogy mások megterjenek? Ennyit tartogatott nekem? Ennyit ér az életem? És akkor úgy van beallitva, mintha milyen sokat tartogatna nekem.
Én már nagyon sokat sírtam Isten miatt, mert hiába akarok Őt megerteni, az ilyen tetteit nem tudom. Meg már nem is merem élvezni ezt a földi életet, mert arra is azt írja a Biblia, hogy aki "aki ragaszkodik életéhez, elveszti azt, aki pedig feladja értem, megnyeri azt" - vagy valami hasonló. Olyan, mintha csak egy kicsit elvezzel mindent..
Nem tudok egy olyan Istent szeretni és elfogadni akinek csak egy terv vagyok, egy eszköz, egy bábu. Isten úgy fogja fel a Földet, hogy egy játéktér, úgy sem marad meg sokáig, és játszani kell a babukkal, hogy minnel több ember megmenekuljon. De basszus.. Azert az életem azt hittem ennél többet ér.
Próbáld meg nem így felfogni ezt az egészet. :)
A szentek a vértanúk mennyit szenvedtek? Rengeteget, de az meg is hozta a gyümölcsét, hisz nagy valószínűséggel a Főnökkel vannak a Mennyben és olyan jó életük van, amit mi el sem tudunk képzelni.
A jóIsten csak akkora terhet tesz ránk, amit el is bírunk. Segít hordozni a mi keresztünket.
Kérd a Szentlelket, hogy segítsen megérteni neked, ezeket a dolgokat, hogy jól átlásd és el tudd fogadni. :)
Az imában magával a jóIstennel beszélgetsz, beszélgess Vele! :) Mond el Neki minden bajod, kételyed. Ő mindig a legjobbat akarja nekünk! :)
Ha teljesen kitárod Neki a szíved, Ő békével és örömmel fog megajándékozni téged! :)
Utolsó : nem is erről beszéltem..
De mi értelme egyáltalán tervezni a Földön ha egyszer úgyis Isten dönti el mi lesz veled..
Kedves Kérdező.
Gondolj bele, hogy amikor Jézus a Földön járt, nem minden halottat támasztott fel, és nem minden Földön élőt gyógyitott meg. Vajon miért?
Azután akik meggyógyúltak, vagy életre keltek, idővel újra meghaltak, vagy megbetegedtek.
Isten jelenleg nem csinál csodákat ilyen téren. Az ember szervezete az, ami legyőzi a betegséget, vagy sem. Ellenben valóban azt lehetne mondani, hogy Isten személyválogató.
Jézus pedig amikor itt járt a Földön, nem elsősorban ezért jött. Hogy még is tett ilyen dolgokat, azt azért tette, hogy lássák az emberek bizonyitékként is, hogy Ő a megigért Messiás aki a halálával visszaállitja az emberiség számára az örök élet lehetőségét. Valamint megmutassa, hogy Istennek hatalma van betegségeket megszüntetni, és életet visszadani.
Az emberek számára ez a lehetőség, Isten messiási királyságának 1000 éve alatt kezdődik majd el, amikor Jézus elkezdi az uralmát. A történtek pedig azt is bizonyitották, hogy Isten nem az égben, hanem a földre vonatkozóan szándékozik ezt megtenni.
Jézus, miért támasztott fel bárkit is, ha az "égben" jobb dolga van?
S ráadásul az illető újra meghalt.
Kedves Kérdező !
Úgy gondolom , fontos volna tisztán látni , hogy az általad említett film mennyire közvetített hiteles isten-képet. Az emberek elég sok történetet , találnak ki , melyekbe aztán beleszövik Istent. Szerintük Isten bizonyos dolgokat megtesz/megtenne , más dolgokat meg nem. De aki ez(eke)t a történet(eke)t kigondolta , biztos , hogy olyannak ábrázolja Istent , amilyen Ő valójában ?
Biztosan több ember megtért a lányka miatt, ez már önmagában jó, hisz van rá esély, hogy ezek a lelkek nem fognak elkárhozni, szintén ők is elvezetnek embereket Istenhez.
Mi nem látjuk át a dolgokat, hogy mi, miért történik, Isten tetteit nem bírálhatjuk felül!
Lehet, hogy azért engedte, hogy meghaljon, mert ennyit szánt neki a földi életből, ennyi volt neki megírva.
Az is lehet, hogy egy idő után ez a leányzó, teljesen kifordult volna magából, elzüllött volna, elszakadt volna Istentől.
Ne a földi életre koncentrálj. :) Ez mulandó. Semmivel jöttünk és úgy távozunk.
Gratulálok Istennek ha ennyit jelent neki valaki.. Meg valakinek az élete.! Addig használja amíg egy eszköz lehet. Meg azt mondja, ha a halaloddal elerem, hogy többen kovessenek, akkor haljal meg.
Nem számít, hogy elveszem az életed meg hogy a gyerekeid szenvednek a hianyodtol meg a férjed. Örüljünk, hogy mások vígan élnek és megtertek halleluja.. Gratulálni tudok csak Istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!