Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha csak azért vagyok jó, mert...

Ha csak azért vagyok jó, mert félek Istentől, akkor valójában nem vagyok jó?

Figyelt kérdés
2020. júl. 4. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Egyedül Isten jó, mi csak törekedhetünk a jóra. Az mindenképpen jó dolog, hogy a jóra törekszel, de még jobb lenne, ha a félelem helyett szándékaidat a szeretet irányítaná.
2020. júl. 4. 16:12
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
De, valójában jó vagy.
2020. júl. 4. 16:42
 3/8 anonim ***** válasza:
26%

Ha valaki fél Istentől, az nem tudja szeretni Őt.

(1János 4:18, 19) 18 A szeretetben nincs félelem, ugyanis a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem akadályoz minket. Valóban, aki fél, nem lett tökéletes a szeretetben. 19 Mi azért szeretünk, mert először ő szeretett minket.

Ahogy az első hozzá szóló irta, a jóra törekednünk kell, amit teljesen a Tökéletlenségünk miatt, nem tudunk teljesen betölteni. A Bibliában számtalan példa van arra, hogy emberek akik hibákat követtek el, még is elfogadhatóak voltak a Teremtő előtt.

Mert szerették Istent, és ha elis követtek hibákat, mindent megtettek, hogy többé ne tegyék, és alázatosan elismerték, hogy Isten ellen vétkeztek. Valamint őszinte megbánó szivvel bocsánatot kértek.

Nem a Teremtőtől kell félni, hanem attól, ami rossz, és szomorúságot okozol neki.

Egy példa: Szereted a szüleidet? Biztosan. Félsz Tőlük? Ha igen, biztosan nem beteges félelelmmel. Inkább attólsz félsz, hogy ne bántsd meg Őket.

S ha megtörténik, akkor megfelelő módon kezeled az esetet, hogy tisztázd a helyzetedet.

2020. júl. 4. 17:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Ajj a valláskritikába akartam feltenni a kérdést. Nem vagyok keresztény, csak hiszek istenben. Nem az érdekel hogy A keresztény tanítás szerint jó ember vagyok-e hanem az emberi morál szerint.
2020. júl. 4. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Emberi szempontból, vagy mértékkel, Biztosan.

Ha Hiszed hogy van az életnek forrása, vajon miért nem az Ő elvei alapján szeretnél jó lenni?

Az emberi mérce, vagy meghatározás szerint, bárkit mondhatnak jónak, még akkor is, ha helytelenségeket tesz, de amugy nem látszik gonosznak, vagy rosszindulatunak.

2020. júl. 4. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
25%

1,3 - élő példák vagytok rá, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. A bibliai szöveg szajkózása helyett csak azt kéne észrevennetek, hogy a kérdező jót cselekszik és a jóra törekszik. Nem teljesen mindegy, hogy milyen ideológiából és hogyan teszi ezt? Megkérdőjelezitek a jóságát, csak mert nem úgy és nem abban hisz, ami a könyvetek lapjaiba be van szorítva? Megingatjátok abban a hitben, ami saját jóságából fakad, könyveken és falakon, valláson és egyházon túl?

Ha most azt mondaná a kérdező, hogy ezek szerint nem jó, mert nem tökéletes, és nem tud vagy nem képes a ti hitetek szerint élni, így abbahagyja a jóra való törekvést, a "górétok" büszke lenne rátok biztos...

2020. júl. 4. 17:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem ismerhetem isten elveit, mert nem hiszek a vallásokban.
2020. júl. 4. 17:22
 8/8 anonim ***** válasza:

6

Egyáltalán nem kérdőjeleztem meg a jóságát. Azt irtam, hogy emberi szemszögből, általánosságban "jó embernek számit".

Nem a Vallás, hanem maga Isten mondja, hogy az Ördög is hiszi Istent, még is halálra van itélve. Ezért magában a hit, még nem vezeti Istenhez, és annak szándéka felé.

2020. júl. 4. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!