Tiszteld a szüleidet és engedelmeskedj nekik ez mit jelent pontosan?
Szia
A Biblia ezt írja a szülő tiszteletéről:„Tiszteld apádat és anyádat” – ez az első parancs, amelyhez ígéret fűződik: „hogy jól legyen dolgod, és hosszú ideig megmaradj a földön.” "Efézus 6:2,3
Ez nagyon sok mindent foglal magában. Azt is, amit a többiek írtak. De pl azt is: nem számít, hány éves vagy, a szüleidet mindig tisztelned és becsülnöd kell. Sőt, fogadd el, hogy a házastársadnak is figyelmet kell fordítania a szüleire, hiszen a gyermekük. „A szeretet nem féltékeny”, ezért soha ne érezd úgy, hogy a házastársad kapcsolata a szüleivel veszélyt jelent rád nézve. figyelembe kell venni az olyan alapelveket az ilyen esetben is, mint a 1Korintusz 13:4; vagy a Galácia 5:26.
Ha a szülői tiszteletben figyelembe vennék ezeket a tanácsokat, kevesebb lenne a rossz meny-lány-anyós-vej-após konfliktus.
Szerintem ez részint meghunyászkodást is takar ez mondat, tehát nem feltétlenül értek egyet vele.
meg egyébként se, a szülő se feltétlenül bölcsebb, mint a gyerek; csomószor szerintem van olyan, hogy a gyerek bölcsebb , mint a szülő, tehát nem feltétlenül kell rá hallgatni;
de hogyha pl az ember valami életveszélyeset akar csinlni, és a szülő nem akarja, akkor érdemes lehet a szülőre hallgatni . Vagx csak ha pl nagyon biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz baj, pl nemtom szakadék fölött egyensúlyozni "cérnaszálon".
De tehát szal ez a meghunyászkodós alázat; meg hogy már eleve azért, (nem tudom, ez benne van-e, mert nem feltétlenül minden szülő tiszteletreméltó szerintem); na , tehát, szóval , hogy azért, mert előbb született, és mondjuk pl őbelőle bújtam ki, azért ne tektintsen engem senki a tulajdonának, vagy rabszolgájának, vagy lábtörlőjének. (hogy képletesen pl "beléd törli a mocskát" (saját dühét rajtad tölti ki, és téged hibáztat ok nélkül, mert nem jött úgy össze az élete, ahogy szerette volna és te vagy az oka és a hibás és ezért pl ha mindig bánt), és "megtapos")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!