Isten még a földön bosszút áll?
Ószövetség:
Enyém a bosszúállás és megfizetés, a mikor lábuk megtántorodik; mert közel van az õ veszedelmök napja, és siet, a mi rájok vár!
Róma 12:19 Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.
Ha engem megsértettek bizhatom abban hogy még itt a földön bosszút áll értem Isten vagy csak az Itélet napján?
A 9-es vélhetően arra utal, hogy akkor talán célszerűbb elengedned a sértettséget. A 8as válaszoló már a Miatyánkból idézte Jézus szavait a megbocsátással kapcsolatban. Ha a sértettség bennünk marad, mi se tudjuk átvenni a bűnbocsánatot Istentől, márpedig arra a kegyelemre szükségünk van!
Félreértés ne essék, a pillanatnyi ingerültséget nem tudjuk megakadályozni, de idővel, még aznap meg tudunk bocsátani az ellenünk vétkezőknek!
"Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek: a nap le ne menjen a ti haragotokon;"
Efézus 4:26
Tanácsként még annyit mondanék, ahelyett, hogy az Isteni bosszúért imádkozol, imádkozz azért, hogy meg tudj bocsátani, és hogy az illető, aki megsértett, bocsánatot kérjen, megváltozzon!
Én kb 3 éve vagyok keresztény.
és régen is amikor éreztem sértettséget megbocsájtottam és nem magam miatt hanem Isten miatt.
csak az idők során visszatérnek a lelkem mélyéből ezek a "sértések" lelki bántalmazások és ezt azért lenyelni nem kis dolog.
Ezért raktam ki a kérdést hogy vajon végsősoron én megbocsájtok mert nem vagyok Isten nem itélkezhetek/itélhetek el azért mert rosszul bántak velem.
Én csak szeretném végleg megtudni olyan "megnyugvás" képpen hogy biztosan bosszút áll értem Isten?
12
A keserűség gyökerére viszont nyomatékosan felhívom a figyelmed.
Zsid 12,15
Vigyázván arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne szakadjon; nehogy a keserűségnek bármely gyökere, fölnevekedvén, megzavarjon, és ez által sokan megfertőztettessenek.
"Isten téridőn túl van, az idő teljesen másképp telik nála"
Sokszor elgondolkozok hogy ezeket a hülyeségeket honnan szedik az emberek?
Máté 28:20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
Hmmm... ülhetünk várva a bosszúállást, mint Jónás tette. de mit mondott neki Isten?
(Te szánod ezt a bokrot, amelyért nem fáradtál, és amelyet nem te neveltél, amely egyik éjjel felnőtt, másik éjjelre pedig elpusztult. 11 Én pedig ne szánjam meg Ninivét, a nagy várost, amelyben több mint tizenkétszer tízezer ember van, akik nem tudnak különbséget tenni a jobb és a bal kezük között?)
és mit mondott Jézus?
(Mikor pedig ezt látták az ő tanítványai, Jakab és János, mondának: Uram, akarod-é, hogy mondjuk, hogy tűz szálljon alá az égből, és emészsze meg ezeket, mint Illyés is cselekedett?
55.
De Jézus megfordulván, megdorgálá őket, mondván: Nem tudjátok minémű lélek van ti bennetek:
56.
Mert az embernek Fia nem azért jött, hogy elveszítse az emberek lelkét, hanem hogy megtartsa.)
és mit ír Istenről: "Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére.” (1 Tim. 2,3-4) "
Isten elsősorban az ígéri szerintem, hogy megvigasztal Téged és letörli a szemedről a könnyet és jót hoz ki a rosszból.
"Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!