Szerintetek melyik mostani felekezet Istentiszteletei,hite követi a legjobban az apostoli kereszténységet?
Hát nem tudom. Kb 2000 év alatt mind eltért valamennyire, lehet vitázni, hogy de nem, viszont megannyi hittérítés, dogmák. Az Európai azaz a Görögön keresztül a Rómain át, túl a gótokon... Mind másban hittek, s egy csomó már keresztény szokás pogány gyökerekhez vezethető vissza...
A reformációig csak latinul prédikáltak de akkor miben hitt a nép? Milyen szokásokat követtek?
Elismerem, körülbelül 2000 év távlatáról beszélünk.
Vajon melyik az igazi?
Az amelyik a niceai zsinat előtti tanokat preferálja van olyan?
Én is mondhatni keresztény vagyok, de nem akarom álomvilágban tartani sem magam, sem mást.
Ha követed Jézus tanításait, az Élete munkáját, abból ami fennmaradt és Bibliának neveznek, akkor baj nem lehet.
Mellette megnézheted, akkor ott miben hittek, mik voltak a szokások s Ő mivel egészítette ki. Azzal közelebb kerülsz a válaszhoz, mint így. Mert erre a válasz, hogy egyik sem...ami nem feltétlenül baj csak ez a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!