Hisztek a halálközeli élmények valóságában?
Ha kiderülne, hogy csak az elme játéka az befolyásolná a hiteteket keresztények?
Vagy ez akkor is lehet élet a halál után ha ez nem igaz?
Sok érdekes ilyen mennyei vagy halál élményt olvastam de nem tudom eldönteni igaz-e vagy csak képzelet.
Persze, hiszen rengeteg embernek volt már halálközeli élménye, tehát ez egy valóságos dolog. És nem képzelet, hiszen ezek valóságosan megélt tapasztalatok! :)
De gondolom a kérdésed lényege az lenne, hogy ezeket az élményeket csak az agyban ilyenkor lejátszódó folyamatok generálják, vagy az ember ilyenkor a "túlvilágba" nyer valamiféle betekintést. Nos, ezt nem tudhatjuk. DE: A vallások szerint a "túlvilág" egyfajta időtlen öröklét. És ha történetesen a halál után nincs semmi, de a halál előtt az emberi megéli az időtlen öröklét élményét, akkor bizonyos szempontból a kettő egy és ugyanaz. Az időtlenséget ugyanis nem lehet mérni. Mindegy, hogy kívülről szemlélve egy pillanatig vagy "örökké" tart.
Szerintem ez megalapozatlan elmélet. Senki sem tudja bizonyitani, sem cáfolni. Szerintem semmi sincs a halál után. Bár ezt soha senki nem fogja biztosan tudni. Csak ha már meghalt.
20F Ateista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!