A katolikus vallás tiltja a fogamzásgátló használatát?
Én meg téged tiltanálak be, de nem lehet, mert minden hülyének lehet szabadon véleményt nyílvánítani.
Igen, meg hazassagban is. Csak a termeszetes csaladtervezest engedelyezik.
De ha van valami, amire a valosagban sokan ralegyintenek, az ez. A fogamzasgatlast nem kell meggyonni, es en (bar nem vagyok katolikus) tudok olyan papokrol, akik negyszemkozt azt mondjak a hiveknek, hogy igazabol a lelkiismeretre van bizva.
VI. Pal papa tiltotta be a fogamzasgatlast 1968-ban, es vilagszerte mar akkor oriasi tevedesnek ereztek. Pl. az amerikai egyetemi papok korlevelet kaptak, hogy mondjak meg az egyetemistaknak, hogy vedekezzenek nyugodtan.
"Én a katolikust vallást tiltanám be."
Miért csak a katolikust? A reformátust, az evangélikust és az ortodoxiát is be kéne tiltani, mert ők is ugyanezt tanítják.
A radikális (kereszténynek mondott) szekták sem zavarnak, ahol tényleg 10-12 gyerek van családonként, mert még a természetes családtervezést is tiltják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!