Várni vagy válni? Csak hívő keresztények véleménye érdekel.
Azért nem a párkapcsolatokhoz írom, mert csak hívő keresztények véleménye érdekel, mit tennének a helyemben.
Több, mint egy évtized után, tavaly fél évre elköltözött a férjem, mert szerinte nem volt elég a teljesítményem (szerintem meg ő vált teljesen passzívvá és járt egyre kevesebbet haza). Az első felháborodásom után udvaroltam neki, meg igyekeztem, végre hazaköltözött, megegyeztünk, és minden happynek tűnt. Erre alig pár hónapra rá megcsalt, így első mérgemben elküldtem. Sírt, hogy megbánta, de mire meg tudtam bocsátani, kiderült, hogy hiába mondta az ellenkezőjét, a nője azért azóta is megvan. Nekem gyanús, hogy igazából neki egy nyitott házasság lenne nagyon kényelmes és nem akar dönteni, sőt ezt normálisnak tartja, hisz "mindenki így csinálja". Most fél éve megint külön élünk (ezt a járványosdit is egyedül csináltam végig, sőt sokszor napokig nem értem el). Sosem tudom, segítségre szorul-e, ahogy előadja önsajnálatában, vagy csak szimplán hülyére vesz. Nem tudom, meddig reménykedjek, hogy hátha megváltozik, ha újra megalázva magam előbb szeretem, vagy pont bűnrészes vagyok, ha becsukom a szemem, hiszen nem volt őszinte a bűnbánata. Kisgyerekeink is vannak, akiknek valami rendezettebb élet és példa kellene, nem ilyen szappanopera egy folyton síró anyával. Anyagilag függetlenek tudnánk lenni kicsit szűkebb nadrágszíjjal, de persze könnyebb és biztonságosabb ketten.
Nem tudok jót választani, de ha nem választok, az is rossznak tűnik. Sokszor kísért, hogy én is mást keressek, ennyire felemás iga helyett valaki tényleg hívőt, ha talán létezik valahol, aki tudná értékelni azokat az ajándékokat, amiket ő nem, de gyanúsan ez se ilyen egyszerű csere vagy jó, na persze pláne nem, ha házas maradok - bár lehet, "hivatalosan" utána se. És ezzel persze a férjemről is kvázi lemondanék, akiért pedig felelősséget vállaltam, de lassan már azt sem tudom, kicsoda valójában. Szerintetek mi ilyenkor a helyes? Persze nem ez alapján fogok dönteni, csak talán segít kijutni a körbe-körbe járásból.
Kedves Kérdező.
A Bibliát Isten szelleme ihlette, Tehát az a helyes amit Ő mond ezzel kapcsolatban, nagyon jól látod.
(Máté 19:8, 9) . . .. 9 Mondom nektek, hogy aki elválik a feleségétől, hacsak nem szexuális erkölcstelenség miatt, és mást vesz el, házasságtörést követ el.”
Jézus határozottan kijelentette, hogy egyetlen ok van a házasság felbontására, az újraházasodás lehetőségével, ez pedig a házastársi hűtlenség.
A hütlennek pedig a Büntetése, hogy nem házasodhat újra. Ha valaki egy hütlennel még is összeáll, akkor az is házasságtörő.
(Máté 5:32) . . .és aki olyan asszonyt vesz el, akitől elváltak, házasságtörést követ el.
Ez a Férfiak esetében is igy érvényes. Ha elváltak egy hütlen férjtől, és annak lesz egy új társa, az is házasságtörő.
A Döntést neked kell meghozni.
Szia, sajnos az az erzesem, hogy a ferjed nem szeret mar teged es nem is akar igazan veled lenni.
Az ilyenek, hogy elkoltozik, mert "nem volt elég a teljesítményem", aztan ha "igyekszel" es visszakonyorgod, akkor visszajon, aztan megcsal, eloadja a hattyu halalat, de a novel azert nem szakit - ezekkel o sorozatban azt jelzi, hogy mar tulajdonkeppen vegzett a kapcsolattal. Csak neki is ott van a kozos elet, a kozos gyerekek, a kozos otthon anyag biztonsaga, tovabba az ilyen esetekben a ferfiakra jellemzo gyavasag: nem meri kimondani, reszben mert teged akar "kimelni" (amogott sokszor az van, hogy nincs kedve vegighallgatni a varhato hisztit meg a cirkuszt, amikor kiborulsz), reszben arra var, hogy a meglevo kapcsolata olyan stadiumba jusson, hogy tartos kapcsolat lehet belole, es nem kockaztatja azt, hogy egyedul lesz.
Nem vagy konnyu helyzetben, hiszen te erthetoen menteni probalod a hazassagot, ameddig lehet, ameddig minimalis eselyt latsz arra, hogy rendbejohet. En is valoszinuleg ezt csinalnam. Csak emiatt kiszolgaltatott helyzetben vagy neki, hiszen tole fugg az eleted alakulasa. Tole fugg, hogy mikor lesz a kapcsolatnak vege, es hogyan. A gyerekeknek a valas mindenkeppen rossz, kar, hogy o ezzel nem szamol. Viszont (nem tudom, mennyi idosek) a gyerekek sokszor erzik mar, hogy a szuleik nem elnek jol, hiszen nem is eltek egyutt, es magukban felnek tole es szamolnak vele, hogy a valas jon.
Es persze ott a dilemma neked, hogy mi a jobb, egyedul, vagy egy rossz kapcsolatban, de megis anyagilag konnyebb helyzetben. Az biztos, hogy ha uj kapcsolatot szeretnel, az minel fiatalabb vagy, annal konnyebb. Viszont ha nagyon kicsik a gyerekek, talan meg nem.
Nem tudom persze, mit mond, mi az, hogy "segitsegre szorul"? ez valami letezo problema, vagy csak azt magyarazza ezzel, hogy nem tud huseges maradni, pedig o mennyire akar?
Es ezek szerint a ferjed nem hivo?
Nyugodtan elvalhatsz szerintem, azert, hogy kereszteny vagy.
Most ennel tobb nem jut eszembe, nyilvan sok lepcsoje van ennek, a szokasos "ulj le vele es mondja meg oszinten, lehet-e ebbol meg igazi hazassag", sot el lehet menni hazassagi tanacsadasra is (amire egyedul is elmehetsz, ha o nem hajlando). Mindenkeppen ugy csinald, hogy anyagilag ne huzd a rovidebbet - itt o a hazassagtoro, aki szabdulni akar, es te maradsz a gyerekekkel. Nem ismerem a szabalyokat - ha anyagilag rosszabbul jarsz, ha te kezdemenyezed a valast, akkor eljetek csak kulon, amig o nem lep.
Ne haragudj, ha tul negativnak tunik, konnyen lehet, hogy tevedek, es te is irtad, hogy nem a valaszok alapjan fogsz donteni.
Ilyenkor hasznos lehet egy joindulatu ferfi velemenye is, aki jobban atlatja, mi jarhat a ferjed fejeben, es mit tegyel, hogy megvaltoztasd.
Nyugi, ezek itt csak istent játszanak, de semmi közük hozzá.
Neked mi lenne a jó? Megtettél mindent a kapcsolatért? (gondolom igen). Beszélgess Istennel, nyugodtan mondd el neki, hogy mit érzel és figyelj rá, segíteni fog. És ilyen témában inkább rá hallgass és ne ide írj ki kérdést, mert itt tele van törvénykezővel. De nekik is kívánok egy ugyanilyen házastársat, utána már nem lesznek ilyen izgágák.
Kedves kérdező! Ahogy a 12-es hozzászóló idézte a Bibliából, a férjed hűtlensége jogos ok lehet arra, hogy felbontsd a házasságod. Isten nem várja el tőlünk, hogy olyan emberrel éljünk házasságban, aki megszegte a házastársi esküjét és házasságtörést követett el. Ezért ha elválsz, nem kell lelkiismeret furdalásodnak lenni. De mielőtt elválnál, érdemes átgondolnod, mivel járna. Eszembe jutott egy Biblián alapuló régebbi folyóirat, ami körüljárja ezt a témát. Talán segíthet a döntésedben:
Bárhogy is döntesz, őszintén kívánom, hogy rendbe jöjjön a családi életed.
A gondolkodási módod alapvetően téves, mivel ott keresed a boldogságot, ahol megtalálni azt nem lehet! Isten nem egymásnak teremtette az embereket, hanem mindenkit önmagára!
A házasság elsősorban arra való, hogy a házastársak egymást Istenhez segítség és, hogy gyermekeket neveljenek!
Jézus nem véletlenül mondta, hogy aki jobban szereti apját, anyját, gyermekeit, házastársát, tehát bárkit, mint Őt, az nem méltó Őhozzá!
Az akinek az életében nem Jézus az abszolút első, az soha sem fogja megtalálni azt a párját aki segíthetné őt Isten felé.
Nem tudom, hogy melyik felekezetben vagy, de ezek alapvetőek Jézus tanításában, senki nem mondta el neked ezeket? Hogyan választottál magadnak párt, ha ezeket sem tudod?
"Mitől is kell meg-, és fölszabadulnia annak, aki nem akar csalódni, aki boldog akar lenni házastársa mellett ? Föl-, és meg kell szabadulnia attól a téveszmétől, hogy ember embert boldogíthat. Két út áll mindenki előtt, aki házasságában nem mond le a boldogságkeresésről. Az egyik a születendő gyermekekért való önfeláldozástól remélt boldogság. Meg kell mondjam, ez csak elodázza a csalódás, az önbecsapás valóságára ébredés idejét. A másik út Én vagyok.
Aki Engem abszolút elsőnek vállal, az, bár a szenvedések kelyhét ki kell innia, de rátalál a földön elérhető boldogság valóságára. De aki bárkit jobban szeret, mint Engem, az nemcsak azt éli meg, hogy csalódik házastársában, gyermekeiben, hanem azt is, hogy csalódni fog Bennem is. Igen, mert Engem nem lehet másokkal egysorba állítani akkor sem, ha első helyre tesz is Engem az illető életében.
Ez tehát azt jelenti, hogy a párkapcsolat sem lehet cél-program, csak eszköz jellegű lehetőség, talentum arra, hogy valaki Hozzám közelebb kerüljön. Ha valaki nem erre használja fel párkapcsolatát, az nem értett meg semmit abból, amire az Isten őt teremtette. Vagyis abból az igazságból, melyet Ágoston barátom így fogalmazott meg: „Önmagadra teremtettél minket Urunk, és nyugtalan a mi szívünk, míg Benned meg nem nyugszik.”
Drága Gyermekem! Ameddig olyan ELSŐNEK állítasz be életedbe, hogy Én mondom meg mindig, ki, mi a második, harmadik, tehát a ABSZOLÚT ELSŐ lehetek, addig nemcsak vezetni tudlak, de erővel is el tudlak látni, hogy az Általam megkívánt önfegyelem ne elfojtása legyen vágyaidnak, hanem az Értem vállalt áldozatos szereteted számára isteni ERŐFORRÁSSÁ tudjon válni.
Megáldalak az OKOSSÁG LELKÉVEL!"
Bármilyen hitet, vallást csak és kizárólag addig szabad követni amíg az életedre pozitív és nem negatív hatással van. Ez már bőven az a helyzet ahol gondolkozni sem kell rajta, hogy mi van a bibliában. El kell válni és kész.
A vallásnak nem az a szerepe, hogy megkeserítse az életed. Ha a vallásod tanításaihoz való ragaszkodás negatívan hat az életedre akkor nagyon rossz vallást követsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!