Keresztényekhez szól a kérdés: Ki olvasta már el a teljes Bibliát?
Gondolom az összes keresztény átolvasta már egyszer biztosan az egész Bibliát
1 "Én elolvastam már többször is. Meggyőződésem, hogy a Biblia olyan kincseket rejt, melyek első olvasásra nem láthatók, hanem komoly és mély tanulmányozása kell ahhoz, hogy felszínre kerüljenek. Azt tapasztalom, hogy ahogyan az ember változik az Isten igéje által, ahogy egyre több dolgot ismer fel az életében amin változtat, úgy formálja Isten az értelmét hogy képes legyen egyre több dolgot felismerni a Szentírás üzenetéből is"
Én pont ugyanezt éreztem amikor másodjára kiolvastam a Mein Kampf-ot
Római katolikus családba születtem, de később egy neoprotestáns felekezetbe kerültem. Ez utóbbiban több év aktív keresztény élet után szálltam ki a vallásból. Kb. Két éve nem voltam a gyülekezetben, de már korábban is voltak kétségeim.
# 9
"Nem az ateistákkal van a baj, hanem a hívőkkel, akik nem képesek felnőni"
"A hívők többsége amúgy nem is tudja, hogy miben hisz"
Azert ne gyere ekkora altalanosito vehemenciaval.
Tudjuk, hogy sok hivobol lett ateista, es sok ateistabol lett hivo.
(Richard Dawkins egyebkent nem volt "melysegesen vallasos", a csaladja sem, csak anglikan bentlakasos iskolaban nevelkedett es ott a vallast kotelezoen gyakorolta. A vallasgyakorlas meg a hit nem ugyanaz.
O azt mondja, annyiban hitte el Isten letet, mert a termeszetet olyan tervezetten gyonyorunek latta, es amikor megismerte Darwin fajok eredeterol szolo elmeletet, feleslegesnek talalta a teremto Istent.
Leterdelni pedig azert nem volt hajlando, tobb osztalytarsaval egyutt, mert tudtak, hogy ezzel bosszantjak a tanarokat es hangosan rohogtek ima kozben. Legalabbis o ezt mondja.)
Az első önéletrajzi könyvéből (A csoda bűvöletében) nekem az jött le, hogy egy időben komolyan vette a vallást Dawkins. Amikor az imádkozós részeket leírta, az alapján nem csak formalitás volt, ha jól emlékszem. Az, hogy eleinte a természetből vezette le Isten létét, lényegében bibliai gondolat, hiszen Pál apostol is arról beszél, a Római levélben, hogy a természetből megismerhető Isten. Szóval keresztény módon viselkedett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!