(Jelenések 1:5) 5 és Jézus Krisztustól, aki „a hű tanú”, . . .
(Jelenések 3:14) . . .Ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének a kezdete. . .
A Biblia alapján Jézus, Tanúja volt valakinek. A Tetteivel tanúsitotta, ahogy sokan mások is, hogy kit képvisel, és azt is tette amit Rábiztak, minden feladatot elvégzett.
A Bibliában másokat is neveznek Tanúnak. A Zsidók 11. fejezete, felsorolja ezeknek a személyeknek a nevét, és a 12. fejezetben a "tanúknak" nagy fellegének nevezi őket.
Illetve a Bibliában felszólitja Az igaz Isten az embereket, nemzeteket, hogy állitsák fel az Isteneiket, mint Tanúikat.
(Ézsaiás 43:9) 9 Minden nemzet gyűljön egy helyre, és jöjjenek össze a népek. Ki képes közülük tudatni ezt? Vagy képesek-e hallatni velünk az első dolgokat? Állítsák elő tanúikat, hogy bizonyítsák az igazukat, vagy hadd hallják ezt mások, és mondják: »Ez az igazság!«”
Isten is Felállitja a Tanúit az emberek küzül, akiket kiválaszt.(Ézsaiás 43:10) 10 „Ti vagytok az én tanúim. . .
(Ézsaiás 43:12) 12 „Én kihirdettem, megmentésről gondoskodtam, és ezt nyilvánosságra hoztam, amikor nem volt idegen isten köztetek.. . .
Hülye kérdéseknél én már tippelek, hogy te írod-e ki őket... Komolyan, ivós játékot lehetne csinálni belőled.
Legközelebb minden hülye kérdésnél bedobok egy felest, ha meglátom hogy te írtad ki.
3.
NE az elferdített bibliádból olvass.
Az igaziban így olvashatod
'És a Jézus Krisztustól, aki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme.'
Nem tanú hanem tanu bizonyságról, nem arról hogy jehova tanú volt! De szép ferdítés!
Jel 3:14
"Laodiceabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:"
szintén szó sincs tanuról!
Isten is Felállitja a Tanúit az emberek küzül, akiket kiválaszt.(Ézsaiás 43:10) 10 „Ti vagytok az én tanúim. . .
Ezt a prófétákra érti aki a bibli írásábal tanúskodnak, nem házról házra járással!
A kérdés értelmetlen. Azt viszont tudjuk a Bibliából, hogy Péter apostol nem viselkedett pápaként, nem csókolgatták a gyűrűjét sem. Nem hordott római császári ruhát, nem volt antiszemita, ellenben zsidó volt, sőt volt egy zsidó felesége is. Nem volt híve az erőszakos hittérítésnek, hanem a Szent Lélek megerősítésében hitt, illetve a bizonyságtevését jelek-csodák által erősítette meg Isten. Amikor pogányoknak prédikált (például Kornéliusz százados házában) akkor ez történt:
Apostolok Cselekedetei 10. rész, 44-:
44
Mikor még szólá Péter ez ígéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.
45
És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.
46
Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. Akkor felele Péter:
47
Vajjon eltilthatja-é valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek (eredetiben be nem merítkezzenek szerepel), kik vették a Szent Lelket miképpen mi is?
48
És parancsolá, hogy keresztelkedjenek meg (eredetiben itt is a merítkezzenek be szerepel) az Úrnak nevében. Akkor kérék őt, hogy maradjon náluk néhány napig.
Tehát Péter apostol prédikálásának a hatására a hallgatóság elkezdett nyelveken szólni. Péter apostol felismerte a Szent Lélek munkáját, hogy ez Istentől származik (és nem kezdte el az ördögöt emlegetni).
"Tehát Péter apostol prédikálásának a hatására a hallgatóság elkezdett nyelveken szólni."
Nana, de azt mindenki értette, mintha saját anyanyelvén szóltak volna. Amit a szektákban művelnek, azt senki se érti, hanem értelmetlen hablaty. A Szentlélek kigúnyolása, ami ezen szektákban folyik nyelveken szólás alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!