A vezetőtestület sem nem ihletett, sem nem tévedhetetlen. Ez esetben azonban miért kellene őket követni? Miért kellene inkább az ő értelmezésüket elfogadni?
Válaszoltam, amit vagy nem vettél figyelembe, vagy nem fogadod el a választ.
Én is kérdtem, hogy mondj egy olyan keresztény utat ami ráillik a bibliában leirtakra, és a kinevezettekre.
Ha nem mondassz, akkor Te nem tudsz válaszolni erre az egyszerű kérdésemre.
Ezzel akarsz háritani.
"DE, "felemelheted a szavad". Megfogod magad, és távozol."
És miért írtad idézőjelbe? Talán pont azért mert nagyon is jól tudod hogy itt nem erről van szó!
(2Timóteusz 4:10) 10 Mert Démász elhagyott engem, mivel a jelenlegi világrendszert szerette, és elment Tesszalonikába. . . .
Ez nem egy bizonyos vallási nézet hanem a világ dolgainak elfogadása! Semmiféle tanítást nem kérdőjelezett meg Démász. Nem szólt ő senki ellen egyszerűen csak elhagyta őket és kész!
És ezzel te is tisztában vagy ezért is írtad idézőjelbe.
"(3János 9) . . .Diotrefész, aki szívesen foglalja el közöttük az első helyet, egyetlen szavunkat sem fogadja tisztelettel."
Diotrefész érdekes módon szívesen foglalja el az első helyet! Ami azt jelenti hogy nem a tanításokkal volt baja hanem az apostolokkal illetve egészen pontosan irigykedett rájuk és riválist látott bennük. Nem akarta hogy népszerűbbek legyenek mint ő.
Semmiféle szó nincs arról hogy nem értett egyet a nézeteikkel. A személyükkel volt problémája.
"Bocsáss meg, de kimondta, hogy Krisztus a Földön fog járni, és igy nevez majd ki valakiket?"
Senki nem mondta! De hogyan is hívta el Sault?
Mikor beszéltek a mindenkori Vezető testület tagjai arról hogy őket hogyan hívta el el a szolgálatra Jézus Krisztus a gyülekezetek feje?
Az összes tanítvány későbbi apostol esetében ismerjük a történetet. De az ő történetüket nem ismerjük.
Jézus Krisztus változtatott volna azon a meneten ahogyan az Atya intézi a dolgait? Ismerjük Ábrám a későbbi Ábrahám történetét de Mózes történetét is ismerjük és még lehetne sorolni!
"Az emberek, akkor fognak szembesülni a "jelelétével" amikor megjelenik az angyalaival itéletvégrehajtás miatt, ezért fognak bánatukban elalélni, vagy verni magukat."
Érdekes hogy ezt a szót használod hogy "szembesülni" ezt miért nem tetted idézőjelbe? Azt írod Jézus megjelenik. Most akkor megjelenik még is csak? Tehát szemmel láthatóan jön el?
Akkor mi a helyzet azzal a tanítással hogy Jézus Krisztus már visszatért 1914-ben?
"REndben Barátom, akkor az egyházakat mikor nevezte ki, a papsággal?"
Nem minden egyházban vannak papok. Igazából csak a katolikus és ortodox egyházban vannak papok.
De ezen egyházak egyike sem állítja hogy Jézus kinevezett egy hű és bölcs rabszolgát! Mind azt tanítja hogy ez egy példázat és nem prófécia!
"MErt az apostolokat igen, azonban a továbbiakban az utolsó apostol halálával beteljesült a hitehagyás a pogányok meghatározott ideje alatt."
Pont az lenne a kérdés hogy a Vezető Testület hogyan lett kinevezve! Hogyan történt az elhívásuk erre a szolgálatra. Mi a története. Az apostolokét ismerjük.
"Mond meg nekem szerinted, a Biblia alapján, kik Jézus kinevezettei."
Nincsenek ilyenek. Ez a kinevezés dolog Jehova tanúinál van így felfújva de nincs semmi alapja hiszen nem ismerjük a történetét annak hogyan lettek kinevezve a HBR tagjai egyikőjük elhívásának történetét sem ismerjük.
"Én is kérdtem, hogy mondj egy olyan keresztény utat ami ráillik a bibliában leirtakra, és a kinevezettekre."
Ez az út az amit Jézus mutatott az Ő követőinek!
"És miért írtad idézőjelbe? "
Mert nem szó szerint emeled fel a szavad. Nem azzal jelzed az egyet nem értésedet, hogy háborúba, csatározásba, lázitásba kezdesz, hanem békével távozol, és megkeresed azt, ami szerinted helyes.
Jézus nem nevezett, vagy alapitott papságot, vagy pápaságot.
Az első keresztény gyülekezetek vezetői nem papok, vagy Pápa vezetése alatt álló gyülekezetek voltak. Az apostolok, a vének, 12-en voltak, és nem lehettek kevesebben, sőt nem is lehetett egyikőjük sem nagyobb a Másiknál. Sokszor vitáztak a tanitványok, hogy melyikük a nagyobb. Jézus arra tanitotta Őket, hogy a nemzeteknél szokás, a hatalmaskodás. Az a nagyobb aki szolgál. Ezért mindenkinek aki "nagy akar" lenni szolgálnia kell.
Minden gyülekezetben kineveztek felvigyázókat, akik tanitottak, és felyügyelték a gyülekezet tisztaságát. Ismerték a gyülekezet minden egyes tagját, és nem egy felvigyázó vagy vén szolgált egy gyülekezetet, hogy tudjanak ha kell a nyáj tagjainak a személyes segitségére is sietni.
Ha megfigyeljük, a megkeresztelkedetteket, a fele sem él keresztény életet azok közül akiket megkereszteltek. Vajon hogyan fognak elszámolni ezekkel az emberekkel? Világi életet élnek azoknak a nagy része, akiket picikorukban hagyományból megkereszteltek, és a templomba is csak akkor mennek ezek közül is némelyek be, ha hagyományból temetés, keresztelő, vagy egyébb ilyen dolgok vannak.
Hatalmas egységes nyáj...
"Mert nem szó szerint emeled fel a szavad."
De igen! Pontosan szó szerint értettem azt hogy felemeli a szavát. Akár a gyülekezet előtt is!
"Nem azzal jelzed az egyet nem értésedet, hogy háborúba, csatározásba, lázitásba kezdesz, hanem békével távozol, és megkeresed azt, ami szerinted helyes."
Én sem erről beszéltem. Nem is értem hogy ezt hogyan jött neked!
"Jézus nem nevezett, vagy alapitott papságot, vagy pápaságot."
Egyetértünk! De Vezető Testületet sem alapított!
"Az első keresztény gyülekezetek vezetői nem papok, vagy Pápa vezetése alatt álló gyülekezetek voltak."
Milyen vezetést kaptak? Mit olvashatsz?
ApCsel 20:22 Most azért a Lélektől kényszerítve megyek Jeruzsálembe, és nem tudom, hogy ott mi vár rám.
Lélektől vagy szellemtől való vezetést kaptak.
ApCsel 13:4 ,1Korinthusz 12:8 ,1János 3:24
- Ez különösen megjegyzendő!
2Péter 1:21 mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem Isten szent emberei a Szentlélektől indíttatva szóltak.
"Ha megfigyeljük, a megkeresztelkedetteket, a fele sem él keresztény életet azok közül akiket megkereszteltek. Vajon hogyan fognak elszámolni ezekkel az emberekkel?"
Sehogy nem kell elszámolniuk azokkal az emberekkel. Hahó ébredj fel! Az emberek tetteiért nem az felel aki megkeresztelte őket. Mindenki saját magáról ad számot.
Azok akik kereszteltek azok a saját cselekedeteikért adnak majd számot! Róma 14:12
"Világi életet élnek azoknak a nagy része, akiket picikorukban hagyományból megkereszteltek, és a templomba is csak akkor mennek ezek közül is némelyek be, ha hagyományból temetés, keresztelő, vagy egyébb ilyen dolgok vannak."
De nem csak ők vannak! Vannak azok a hívők akik nem gyermek keresztség által lettek valamely gyülekezet tagjai!
Akik saját szabad akaratukból keresztelkedtek meg hisznek a Mennyei Atyában és az Ő fiában Jézus Krisztusban! Velük mi a helyzet? Ők mindig kimaradnak Jehova tanúinál. Azok a hívők akik keresztényi életet igyekeznek élni mind erkölcsi mind szellemi téren. Tehát eljárnak igehirdetésekre és kapcsolatban vannak a testvéreikkel segítik őket ,imádkoznak egymásért stb.
"Hatalmas egységes nyáj..."
És képzeld el hogy emberi irányítás nélkül képesek egységesek lenni az Úr Jézus Krisztusban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!