Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért a fiát küldte le...

Isten miért a fiát küldte le szenvedni maga helyett?

Figyelt kérdés
A kérdésem összetettebb. Keresztény református vagyok, de ezekről semmit nem tudok. Ne haragudjatok a tudatlanságomért. Szóval, hogy más valakit leküldeni szenvedni magunk helyett könnyebb. De miért is kellett ez? Mi lett volna ha senki se szenved az emberi hülyeség miatt? Szűz Mária mitől szűz? Akkor Isten mégis csak volt a Földön, hiszen van egy fia Máriától. Hol vannak most a keresztek azon a helyen ahol Jézust keresztre feszítették?

2020. jún. 9. 21:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Az ősi keresztény hit szerint Isten szenvedett Jézus személyében. Ő ugyanis a Szentháromság egyik tagjaként maga is isteni személy.

Üdv. egy ateista

2020. jún. 9. 21:51
 2/22 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy tudom, hogy Jézus vállalta magára, hogy feláldozza magát, Szűz Máriának természetfeletti fogantatásban volt része, utána pedíg voltak gyermekei Józseftől, tehát egyértelműen nem szűz, a kereszt fából készült ami azóta elporladt. Isten azzal bizonyította szeretetét az emberek felé, hogy azt áldozta fel ami számára a legdrágább volt.Ennyit tudok.
2020. jún. 9. 21:52
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
A Biblia azt írja, hogy Isten emberré lett, hogy elvegye a bűneinket. Tehát itt a fiú jelentése csupán emberi, Jézus maga Isten.
2020. jún. 9. 21:57
 4/22 anonim ***** válasza:
79%

"Isten azzal bizonyította szeretetét az emberek felé, hogy azt áldozta fel ami számára a legdrágább volt"

Nos, én nem hiszek Istenben, de nagyjából képben vagyok a kereszténységben.

Szerintem Isten szeretete eléggé ellentmondásos, mert az afrikai gyerekeket meg hagyja éhen halni. A zsidóknak mannát hullatotott az égből, ezt ma is meg tudná tenni, ha már jobb ennivalót nem ad. De még azt sem ad.

(1. voltam).

2020. jún. 9. 21:57
 5/22 anonim ***** válasza:
76%

Ahogy az első írta.

Jézus lefokozása a kereszténységen belül viszonylag újkeletű dolog. Akik úgy hiszik,hogy Isten az ember megváltását kisorsolta a Mennyben és a főangyalka ugrándozott elő az ötlettel,hogy ő lejön,tőlük sosem kaptam értelmes magyarázatot rá,hogy ezt mégis miért,és ebben hol az a fene nagy szeretet.

2020. jún. 9. 22:36
 6/22 anonim ***** válasza:
17%

Talán erről az oldaláról még senki nem vizsgálta meg az eseményeket.

Igazából senkinek nem lett volna kötelessége intézkedni, hogy az embert "megváltsa". Legkevésbé Istennek, hiszen elsősorban Őt, a személyét érte a támadás. Ezért Isten személyének a tisztázása az első, ebben az ügyben.

Mert gondolj bele, ha igaza van Sátánnak, és Isten nem jó "uralkodó", és méltatlan az emberek vezetésére, eleve bukta a többi, ami ezekután még emlitésbe jöhet, akár az emberrel kapcsolatban is.

TEgyük fel, Isten leváltásra kerül, és a "megváltás" pedig ezzel együtt, nem létezik.

NA, hogyan tovább kedves emberek?

Azzal pedig, hogy az első ember csatlakozott a lázadáshoz, az utódoknak, vagy is nekünk okozott hatalmas bánatot azzal, hogy eltékozolta az örökségünket. Tudom, most az jön, hogy "semmi közünk" hozzá. Istennek sincs köze hozzá, megtörtént Isten leváltása.

Amikor ilyen válaszokat olvasok elgondolkodom, hogy mindenki ezt mondaná a saját szüleinek, ha eltékozolná az örökségét? Megtagadná az apját, és az anyját? S kitől követelnétek az örökséget? Ki a felelős azért, hogy a szüleid, az örökségedet eljátszották? A Szüleid, szülei? vagy azoknak a szülei? Mert itt úgy tűnik, amikor Istent vádolják, mint ha a szüleid szülei tehetnének Róla?

Ezek után arra köteleznéd az élet forrását, hogy változzon át "halandó, de tökéletes emberré", aki Ádámhoz hasonló Tökéletes ember legyen, és engedje meg, hogy az emberek, akiknek életet adott, jó megverjék, aztán megöljék. DE ez lehetetlen. Ilyet kérni, egy halhatatlan hatalomtól, aki az életet biztositja...S hogyan köteleznéd erre?

Valljuk be őszintén, sokan ezt át sem gondolták, csak beszélnek....mert nagy okosság van az elméjükben. Az "egyszerű Földi problémákat nem tudják megoldani, de a hatalmasabb világegyetem irányitását át vennék.....Nana...

2020. jún. 9. 23:01
 7/22 anonim ***** válasza:
65%

"Mert gondolj bele, ha igaza van Sátánnak, és Isten nem jó "uralkodó", és méltatlan az emberek vezetésére"

Azzal,hogy ránk eresztette a Sátánt,pont azt bizonyította,hogy mennyire méltatlan.

2020. jún. 9. 23:06
 8/22 anonim ***** válasza:
17%

"ebben hol az a fene nagy szeretet."

Amikor ezt a mondatot elolvastam, majdhogy nem sirva fakadtam. Mekkora érzéketlenség van abban, aki ilyet ir? Nő és anya létére, az ember azt gondolná, hogy több érzés van egy Nőben....

DE hogy válaszoljak.

Vajon TE megengednéd az egyik gyermekednek, hogy áldozatot hozzon olyan emberekért, akik szembe köptek, megaláztak, és gyülölnek, pedig Ők is a Te gyermekeid, vagy is ennek a gyermekednek a Testvérei?

2020. jún. 9. 23:08
 9/22 anonim ***** válasza:
56%
Éppen ezaz,hogy nem,nem küldöm el meghalni a saját gyerekemet,a személyeskedést meg nyugodtan befejezheted.
2020. jún. 9. 23:14
 10/22 anonim ***** válasza:
17%

Ha teljes egészében és nem részleteket kiragadva próbálnád meg megérteni amiről szó van.....

Tudod, egy Film részlet jutott eszembe ezzel kapcsolatban.

Bolein Annáról van szó, akit alaptalan vádakkal feketitettek be. Mert mindenképen itéletet kellett hozni, hogy a király, VIII. Henrik, "megszabaduljon" ettől a Nőtől.

A Biróság előtt ezt mondta Anna: Hiába minden mentségre való hivatkozás, mert eleve elitéltettem....

Istennek nem találnak, és nem is keresnek mentséget, csak hogy az ember mentse azt a koszos kis életét.....

2020. jún. 9. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!