Miért probálják rákenni a sok rosszat a Sátánra? Miért probálják a világ rossz dolgait Isten rossz akaratát rákenni a Ördögre?
A keresztények azzal probálják a istent védeni hogy nem ő uralja jelenleg a világot hanem a Sátán ezért van ilyen sok gonoszság csúnya dolog a világban.
De ez annyira gyenge védelem a Isten bűneire , egyébként meg amikor valami rossz történik vagy meghal valaki akkor azt szokták mondani a keresztények hogy isten akarata volt ,na akkor hogy is van ez?
Akkor mégis csak a isten tehet a sok rossz dologról nem a Sátán?
Ezèkiel.33:11.
"Mond meg nekik:Nem gyönyörködöm a gonosz halálában,hanem inkább abban,ha változtat a viselkedèsèn,ès èletben marad.Olyan biztos ez mindhogy èn èlek!Tèrjetek meg ès hagyjatok fel gonosz viselkedèsetekkel!Hisz mièrt halnátok meg,ó,Izrael nèpe?Ez a legfőbb Úr,Jehova kijelentèse.
Amint látjuk nem gyönyörködik az ember halálába,inkább azt szeretnè èljen.
Ez azt jelenti,hogy gonosz szeretne lenni az egyèn vagy nem?Ez az egyèntől függ.
"Keresztènyek azzal probálják Istent vèdeni,hogy nem Ö uralja jelenleg a világot hanem a Sátán ezèrt van ilyen sok gonoszság csúnya dolog a világban".
Ki a világ uralkodója?
Íme:János 14:30."Nem sokat beszèlek mar veletek,mert jön a világ uralkodója,ès nincs hatalma felvettem"
Lukács.4:6"Ezután ezt mondta neki az Ördög:Neked adom mindezt a hatalmat ès ezek dicsősègèt,mert èn kaptam meg,ès annak adom akinek akarom".
János 12:31."Isten most megitèli ezt a világot,ès ki fogja vetni ennek a világnak az uralkodoját".
Amint láttuk,mèg az Ördög a világ uralkodoja,az Ö viszonylagos helyzetèben.
"Én nem vagyok vallásos de ha azt mondják a keresztények hogy ha meghal valaki abba beletörődnek azért mert isten akarata volt."
Hát ez igen érzéketlen volt,aki ilyet mondott. A hívők se fából vannak,szóval hacsak nincsenek keményen pszichopata hajlamai,akkor mindegyiket megviseli a haláleset,nem csak úgy beletörődnek.
A környèkemen általában a keresztènynek valló szemèlyek,ilyeneket mondanak.
-"Az isten szerette ès elvette".
-A halott hozzátartozójára azt mondjak"fentről nèz minket"
-A kis baba halálakor mondjak"angyal lett belőle"
-"A halott fentről nèzi a rokonait ès segiti őket.".stb.
Így vannak egyesek akik nem rendelkeznek bibliai ismerettel ès szolásokra mondásokra támaszkodnak,súlyos tèvhitben èlnek.
Ezt már mondtam,hogy javarészt nem keresztény dogmák,hanem babonák,amikben bármelyik ember hihet. Főleg,hogy a fele ezotériás. Rajtatok kívül azért igen sok hívőt láttam,aki elítélte a halottkultuszt,szóval nem indítottatok forradalmat ezzel.
Az,meg hogy a környékeden ismersz ilyet,hát...kétkedve olvasom olyan emberektől,akik sokszor saját tapasztalatként osztanak meg egy Őrtorony cikket. Ugyanis az Őrtoronyban ezek szóról-szóra benne vannak,amiket ide leírtál. Mert az feltételezi (vagy hazudja) a többi vallásról,hogy ilyeneket tanít.
Gondoldd el, hogy a földi élet egy 100éves testben lévő ciklus.
Te aggódsz a testi halálért, de Isten tudja, hogy utána 1 milliárd év életed jöhet lélekben. Neki az fontosabb.
Nos ezek szerint itt lent egy küzdelem célpontjai vagyunk, a jó és a rosszé.
Mivel Isten teljes akarati szabadságot adott nekünk a földön, így magunk döntünk hova állunk.
Éppen ezért Isten nem vádolható bűnnel, de nem is avatkozik be az élet dolgaiba.
Azonban van egy terve az ember megmentésére. Ez volt az, hogy elküldte Fiát Krisztust, hogy szavakkal magyarázza el tervét, és példát mutatott arra ha követik milyen előnyökkel és milyen lemondásokkal jár az, hogy elkerüljük az ördög cselvetéseit.
Aki feltétlen hisz Istenben, csak annak az életébe avatkozik be Isten. Miért? Mert az az ember saját akaratából átadott minden döntést Istennek. Ezt tette és ezt kapta Krisztus.
Egyedül Krisztusnak sikerült feltétlen átadni magát Istennek. Senki másnak nem sikerült.
Isten nem hagyja cserben a feltétlen Istenhívőket. Krisztust azért nem mentette meg a kereszthaláltól, mert tiszteletbe tartja az ember saját akaratát, a farizeusok ét, a zsidó népét stb.
De megmentette a mennyországban életét! Feltámadott az örök életre testestül lelkestül.
A rossz dolgok meghatározása akkor válik világossá, ha nemcsak a földi és testi dolgokra vonatkoztatod, hanem elfogadod azt is, hogy a léleknek épp olyan fontos, hogy meghatározd mi a jó és rossz a léleknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!