Törökországban egy férfinak hány felesége lehet? Maximális muszlim szám, vagy általában 1 van? Törökország pont a nyugati-keleti világ találkozása.
1
Törökországban a köztársaság kikiáltása óta gyakorlatilag üldözték, de minimum gátolták az iszlám vallás szabad megélését. A mostani kormányzat sem mer vallási alapú rendelkezéseket hozni, tartva a katonai puccstól.
Mar lassan száz éve csak, hogy betiltottak a tobbnejuseget, és igazából az előtt sem volt kulonosen divatban. A kurdok kozott lehet errefelé ilyen nem hivatalos 'eletmodot' találni, ha keresi az ember.
Azt pedig csak tisztazni szeretném, hogy Törökorszagban jelenleg nyíltan vallasos, iszlamista vonalat képviselő párt van hatalmon már második évtizede, és évek óta elég kemény iszlamizacio folyik. Szóval ilyen vallás elfojtasrol az utolsó, fiatalabb generációnal már régen szó sincsen. Torvenyhozasban meg aztan vegkepp lassan minden a vallásnak van alavetve.
"Torvenyhozasban meg aztan vegkepp lassan minden a vallásnak van alavetve"
Mondanál egy két olyan példát amivel ezt alá tudnád támasztani? Csak mert én ezt nem tapasztaltam pedig többször jártam Törökországban. Erogannál a vallásosság csak a szavak szintjén a retorikában jelenik meg.
Ugyan nem ezt kérdeztem, ahová elkalandozott a kommentelés, de...
TörökO. igenis egyfajta újoszmán birodalmat/rendszert akar létrehozni. Visszaszerezni a régi befolyási övezeteket. Ez veszélyt jelent, elsősorban a Balkánra.
A jövőben Ankara negatív játéko, tényező lesz a geopolitikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!