Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan hívják azt a kimondhata...

Pro Patria kérdése:

Hogyan hívják azt a kimondhatatlan nevű középkori francia inkvizítort, aki X ezer embert végeztetett ki, és az utolsó áldozata saját maga volt, minekután azt mondta magáról, hogy őt megszállta az ördög, és ezért égessék el?

Figyelt kérdés
2010. júl. 30. 17:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%

(Jézus testvéreiről, feleségéről, anyjáról)

Ezek gnosztikus hamisítványok az Evangélium utáni évszázadokban. Jézusnak csak 'lényegében' volt egy tanítványával testvéri vonalon, hiszen a Szentlélektől fogantatott, Jakabbal, ha József nemzette volna Jézust. De Jézus Isten inkarnációja, ha nem akkor, nem Isten, hanem vagy őrült, vagy még rosszabb egy démontól, vagy magától az Ördögtől megszállott. Választhatsz a 3 lehetőség közül. Jézus anyjának tisztelete az valóban el van túlozva, nem is kicsit, de felesége NEM volt, testvére sem volt.

Jah tényleg, el is feljtettem:

Mt. 12 47:50

"De ő megkérdezte azt, aki szólt neki: "Ki az anyám s kik a rokonaim?"

Aztán kitárta tanítványai felé karját, s így szólt: "Ezek az anyám és testvéreim!

Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az nekem mind testvérem, nővérem és anyám."

Nincsen itt semmiféle olyan összeesküvés, amik az egyházellenességnek alapul szolgálnának.

2010. júl. 31. 09:08
 12/24 anonim ***** válasza:
27%
BASSZUS!A nevet kérdezte.-.-" Istenem ,hogy mik vannak.
2010. júl. 31. 13:41
 13/24 anonim ***** válasza:
13:41 A kérdező ment tovább a kérdésen kívül.
2010. júl. 31. 13:42
 14/24 A kérdező kommentje:

"Jézusnak csak 'lényegében' volt egy tanítványával testvéri vonalon, hiszen a Szentlélektől fogantatott, Jakabbal, ha József nemzette volna Jézust. De Jézus Isten inkarnációja" - Gondolom abban is hiszel, hogy a magyarokat egy szarvas vezette ide...

Remélem, egyszer majd azért a kérdésre is választ kapok...

2010. aug. 1. 00:46
 15/24 A kérdező kommentje:

És még mielőtt jönnél a nagy "istenkáromlás" szöveggel, és elégetnél máglyán, mint azok, akiket védesz, megsúgom: Jézsuá sosem mondta magáról, hogy ő maga Isten egyszülött fia. Azt mondta, mi MIND Isten gyermekei vagyunk.

És VOLT felesége (legalábbis élettársa), Mária Magdaléna, akivel mindig együtt mutatkozott, megérintették egymást (ami akkoriban nem szabadott, ha nem voltak házasok), akkoriban annak volt szakálla, akinek asszonya is, satöbbi.

Testvérei is voltak, 4et nevén ismerünk, és két lánytestvérét is. Mint minden normális EMBERNEK. És ő ennél többet soha nem is állított magáról.

De ezekbe most nem megyek bele. A kérdésre lennék kíváncsi még mindig.

2010. aug. 1. 00:52
 16/24 anonim ***** válasza:
35%

00:52

És ezt honnan tudod bizonyítani? Gnosztikus szekták iratai? Mert azok tagadják a Bibliát.

[link]

2010. aug. 2. 19:18
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem Bernard Gui?
2010. aug. 2. 19:19
 18/24 A kérdező kommentje:
Ahogy most utánaolvastam, ő természetes úton halt meg.
2010. aug. 2. 20:42
 19/24 Descence válasza:

Véletlen nem Spanyol volt az illető

Tomás de Torquemada

[link]

többet nem találtam...

2010. aug. 6. 16:15
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem. Mint mondtam, utolsóként saját magát végeztette ki.
2010. aug. 6. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!