Van olyan (keresztény) vallás, amely nem ítéli el a másságot?
"A másságot maga a Biblia ítéli el, és a Biblia mint tudjuk a kereszténység alapja. Én úgy gondolom, hogy aki komolyan veszi a Bibliát, az nem fogja elfogadni a homoszexualítást... "
Sok mindent mondott a Biblia, amit az emberek idövel másképp kezdtek értelmezni. Például, hogy nincs válás, és tessék, az evangelistáknál van. És még sok ilyen dolog van.
Bár én ellentmondást látok ebben. Nem vagyok a homoszexuális - a szó klasszikus értelmében. Szexuálisan a z ellenkezö nemhez vonzódom, és ha voltak bármiféle kapcsolataim az életben, azok ellenkezö nem emberrel voltak.
De megtaláltam a lelki társam, azt az embert, akibe a lelkem szerelmes. Elfogadnám, hogy sose legyen köztünk szexuális kapcsolat. Bármit, de szeretem öt.
Kértem Istent, hogy változtassa meg az érzéseim, és szabadítson meg. Nem így történt. Én többet nem tudok tenni. Kűzdhetek ellene, de nem tudok mit tenni, akkor is öt fogom szeretni.
Szia!
Nos azért vannak dolgok, amiket nem lehet másként értelmezni. Hogy magad is meggyőződhess róla mind az ó mind az újszövetség eléggé egyértelműen fogalmaz:
Mózes harmadik könyve:
"Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonynyal hálnak: útálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt: fertelmesség az. Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül, mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magokat, kiket én kiűzök ti előletek."
Pál apostol levelében a rómabeliekhez:
"Annakokáért adta is őket az Isten szívük kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék. Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, aki mind örökké áldott. Ámen. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra, mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban. És amiképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretükben megtartsák, azonképen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek..."
Üdv: Péter
írd be a keresődbe leszbikus püspök:
és kidobja a svéd lutheránus egyháznál, az amerikai episzkopális egyháznál, az anglikánoknál is van leszbikus püspök.
Úgyhogy egyértelmű az igen.
Köszönöm azoknak, akik valóban a kérdésre válaszoltak.
Én nem kérek több kiokatatást, hogy mit hogyan kellene tennem. Nem tudok másként érezni, ha beleszakadok sem.
Kérdésedre a válasz:
[link] (tudom, hogy angol, de jobbat nem találtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!