Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nekem fogalmam sincs...

Ha nekem fogalmam sincs arról, hogy mi Istennek az akarata az én életemben, akkor hogyan adhatom "az én pénzemet a pénzváltók asztalára"?

Figyelt kérdés
Lukács 19,23 Miért nem adtad azért az én pénzemet a pénzváltók asztalára, és én megjövén, kamatostól kaptam volna azt vissza?

2020. máj. 20. 21:16
 1/5 MBbpg ***** válasza:
82%

És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

Róma 12:2

Keresd Isten akaratát! Kérd, hogy jelentse ki, vajon mi a terve, és ha vannak olyanok, akikről tudod, hogy szintén jó a kapcsolatuk Istennel, tőlük is szerintem érdemes tanácsot kérni

2020. máj. 20. 21:42
 2/5 KZitus ***** válasza:
91%

Szia

A Biblia leírja mi Isten szándéka az emberekkel, és ebben te is benne vagy.

Tehát ha nem tudod, a Szavából megtudhatod, azt is, mit jelent a pénz, amelyet nem kamatoztatott, az egész példázatot egyben vizsgáld meg magadra nézve, ne csak ezt az egy mondatot vedd ki belőle, úgy jobban megérted.

2020. máj. 20. 21:54
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Lehet, hogy kárhozatra lettél rendelve. Szóval hiába akarod magad cselekedettel beüdvözíteni, számodra mást tervezett Isten.
2020. máj. 20. 22:06
 4/5 Blackice75 ***** válasza:
58%

KZitus valasza közel áll az igazsághoz.

Jézus 666 válasza nem fedi az Írasban lévő igazságot.

Senki nem rendeltetik el alapból kárhozatra vagy üdvösségre.

Elfogadod az Atya által Ábrahámmal létrehozott Örök Szövetséget betartod a a parancsolatokat, rendeleteket, vagyis a Torát(Mózes5 könyve), meg elolvasod es megtudod mik a Szövetség feltételei. Plussz tiszta szivből jövő igaz hittel elfogadod a Megváltó áldozatát a bűneidért, ezt az alámerüléssel megalapozod , mert az jelképezi az viztől való újjászületést, és onnan kezdve a Teremtő különválasztott(Szent) Lelke fog vegig segìteni az úton hogy a keskeny útrol ke ne térj. Es ha ezt vegig megcselekszed amíg élsz akkor üdvözülsz, ha nem es tudatosan elkövetsz bűnt a Torah vagyis parancsolatok ellen, akkor a vegen a biztos kárhozat várja az embert.

Mielőtt valaki meg akar térni , előbb olvassa el a Mózes 5 könyvét hogy megismerje a rendeleteket.

Ne hallgasson semmilyen egyházra meg a pogány keresztényekre sem!!!! Ez fontos , mert aki világi vallást egyházat követ, az nem tudja követni a Megváltót és nem ismeri meg a Teremtőt sem.

2020. aug. 13. 12:17
 5/5 Blackice75 ***** válasza:

Kutatók egy csoportja 5 majmot zárt be egy ketrecbe.

Középre egy létrát helyeztek, majd annak tetejére banánt.

Amikor az egyik majom felmászott a létrán a banánért, a kutatók egy vödör vizet zúdítottak a másik négy majom nyakába.

Minden alkalommal amikor egy majom megpróbált felmászni a létrán,

leöntötték a többieket hideg vízzel.

Hamarosan meg is tanulták a majmok, hogy aki fel mer indulni a létrán,

azt meg kell akadályozni, le kell onnan verni, mert ha nem, jön a hidegzuhany az égből.

Nem sok idő kellett rá, hogy egyik majom se próbálkozzon felmászni a létrán.

Banán ide, banán oda…

Ezek után a tudósok lecserélték az egyik majmot egy újra.

Az új majom természetesen rögtön elindult a létrán, de a többi majom leverte, pedig már nem is kaptak hidegzuhanyt.

Az új majom persze nem értette, hogy miért kapja a verést, de pár alkalom után megtanulta, hogy a létrán nem megyünk fel.

Ezután lecseréltek még egy majmot és ugyanez történt.

Elindult a létrán és rögtön kapott is érte...

Ami furcsa, hogy az előző új majom is részt vett a verésben, holott nem tudta, a miértjét, hiszen ő sosem kapott vizet a nyakába.

A harmadik, negyedik és végül az ötödik majommal is megismétlődött ugyanez a történet. Most már nincs senki az eredeti 5 majomból.

Senki nem tudja, miért nem lehet felmászni arra a létrára.

Senki nem érti, miért nem lehet elindulni a banánért.

Mégsem másznak fel érte.

Miért?

Ha megkérdeznénk őket és tudnának beszélni, valószínűleg ezt válaszolnák:

Nem tudom.

Egyszerűen errefelé így működnek a dolgok.

Mert ez mindig így volt és ezt így kell csinálni.

Lehet, hogy épp feltesszük a kérdést önmagunknak: miért tesszük folyton azt, amit általában teszünk, amikor léteznek más utak, más megoldások is.

Milyen irányba fejlődünk, ha mindig csak a régi, kitaposott utat követjük?

Ki mondta azt hogy ez így jó?

Ki döntötte el?

Létezik egy másik világ a mi kis világunkon kívül…

Jobb, szebb? Nem tudjuk.

Miért? Mert nem merjük megkérdezni, miért is nem lehet felmászni azért a csábító banánért.

Csak ülünk lenn a létra alatt és valódi ok nélkül megtámadunk bárkit, aki meg merészeli kérdőjelezni a "törvényt"...

És még mindig ülünk a létra alatt...

2021. febr. 9. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!