Mit gondoltok a Mária-tiszteletről?
Bár te nem hiszed, de Mártának ezen szavakat mondta Jézus:
"Én vagyok a föltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meg is halt, élni fog, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem hal meg soha. Hiszed ezt?"
Az apostoli egyházak úgy tartják, hogy Mária hitt Krisztusban, s így elnyerte helyét a mennyei dicsőségben, ahogy minden üdvözült szent, tehát Mária nem halott, mint állítod.
De ugyanez elmondható a zsidó ősatyákról is, ha ismernéd a Szentírást, akkor tudnád:
"Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké."
Tehát miért is lenne Mária halott?
Mária (képe és szobra) előtt pedig nem jellemző leborulni, a katolikus tanítás alapján az imádat egyedül a Szentháromságnak jár. Például a rózsafűzért se leborulva végzik a hívek, hanem ülve általában.
"Mielőtt válaszolsz, javaslom a Tízparancsolat gondos tanulmányozását."
Egyébként minek? Hiszen az nem Jézus szava, márpedig te írtad, hogy csak egyedül az számít a Szentírásból, semmi más.
Csak Istenhez lehet imádkozni, senki máshoz.
Ez pedig a második parancsolatból van:
"Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízben a föld alatt van. Ne borulj le előttük és ne szolgáld őket, mert én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, a féltve őrködő Isten"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!