Ez bűnnek számit ?
Bűnnek számit, hogyha vannak dolgok amiket nem akarok megosztani másokkal, de amik talán segithetnének a másiknak ?
Pl. tegnap is megkért egyik haverom,hogy ajánljak neki valami jó fitnesz DVD-t és azt mondtam,hogy nem igazán foglalkozok ilyesmivel.De az igazság az,hogy ajánlhattam volna neki egy jópárat,de nem akartam.Hogy miért ? Hát egy olyan világot élünk, ahol mindenki küzd azért,hogy feljebb jusson és sajnos kivétel nélkül mindenkivel konkurenciában élünk. Természetesen anyumnak segitenék szinte mindenben,mert hát....szeretem,persze,hogy szeretem,de ezen kivül azt is tudom,hogy ő nem szállna szembe velem,ellenben mindenki mással.
Mert ha odajut a helyzet akkor még a legjobb barát is képes harcba szállni veled egy közös célért,akkor meg minek könnyebitsd meg a helyzetét és közben megnehezitsd a sajátodat?
Elég hosszúra sikeredett,de legalább leirtam az okot is,ami ennek a viselkedésnek a hátterében áll. Mit gondoltok ?
Hasonlatnak jó a dvd.
Mindenki magáért küzd, a túlélésért. Csak kevesek azok akik másokért is tesznek valamit.
Szia!
A Biblia nyilvánvalóvá teszi, hogy "aki tudna jót cselekedni, de nem teszi bűne az annak".
Sajnos mindannyian önzőnek születünk, de a Biblia örömhíre, hogy ettől meg lehet szabadulni, mert Isten képes arra, hogy önzetlen, boldog életben részesítsen bennünket Jézus Krisztus által!
Üdv. Péter
Ignotus válasza:
Én vagy ő, Mr.?
a kérdező...
Nem fogsz Pokolra kerülni emiatt, de azért nem volt szép dolog.
"egy olyan világot élünk, ahol mindenki küzd azért,hogy feljebb jusson és sajnos kivétel nélkül mindenkivel konkurenciában élünk" -> Elárulnád, hogy miben gátolja meg a te előrejutásodat az, ha ajánlassz valakinek egy fittnessz DVD-t?
Egyébként meg szánalmas vagy, mert te a véleményünket kérdezted, és amint megláttad, hogy nem a javadra nyilatkoznak a kommentelők, egyből lehurrogtad őket.
Édes tündérvirágszálam, ez egy olyan oldal, ahol az emberek azt írják le, amit gondolnak, nem azt, amit hallani akarsz. Tudnod kéne, hogy benne van a pakliban az is, hogy nem veregetik meg a válladat, hogy "Jaj, de jól csináltad, így kell ezt! Teljesen igazad van!". Ha te ezen megsértődsz, csak sajnálni tudlak!
Nyugodtan le lehet pontozni, ha nem értetek velem egyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!