Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van bűnbocsánat megtérés nélkül?

Van bűnbocsánat megtérés nélkül?

Figyelt kérdés

Ha valaki öszintén megbánja a bűnét és megvallja Istennek és igyekszik többet nem elkövetni mondjuk nem is követi el, de nem tér meg Istenhez és nem adja át az életét neki akkor az a bűne meg lesz bocsájtva? Van ennek egyáltalán értelme? mert a többi nem lesz megbocsájtva ha nem tér meg?!

És megváltva sem lesz ha nem tér meg! Akkor pedig nem elég egy bűnt megbánni és nem elkövetni. Mindenképp meg is kell térni, nem igaz?

2020. máj. 9. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Tekintve hogy a kérdésed bár nagyon elmés !,jó kérdés a mögöttes teológiai kérdés a megváltás tanáról nagyon nehéz kérdés és nem is egységes.

Isten nevében és helyett senki nem mondhat biztosat.Fundamentális kereszténységben elvileg nincsen bűnbocsánat megtérés nélkül.

Liberális teológiában pedig már megtérés nélkul meg van bocsátva mimden bűne az emberisegnek,kivéve egy.Ha nem hisznem Krisztusban.

Fundamentalis teologiaban: minden bűnöm meg van bocsátva megteres pillanatában ,amit eddig elkövettem.

Liberális teológia: megtérés nelkül is megvan bocsátva minden bűnöm a lényeg pedig itt: Múlt -jelen- jövő összes bűne.

Számomra ami ezen túlmegy az már egyházinirányzathoz kotott elképzelés vagy teológia.

Egyszóval én magam semmit nem tudtam ebben a kérdésben segíteni.

2020. máj. 9. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:
63%

Ez egy szép gesztus Isten felé. Hiszen alázattal elismered, hogy ellene vétettél. Ezt pedig örömmel látja.

Hát mit mondjak, nekem öröm ilyet olvasni.

Abban is biztos lehetsz, hogy nem fog haragudni rád, mert igy reagáltál. Azonban a megbocsátás alapja Jézus megváltó halála. Hogyan köszönhetnéd meg neki, ezt a hatalmas árat?

(2Korintusz 5:14, 15) 14 A Krisztusban levő szeretet ugyanis kényszerít minket, mert arra a következtetésre jutottunk, hogy egy ember meghalt mindenkiért, tehát mindenki meghalt. 15 És azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt.

Nem mondhatok mást, csak amit Isten szava mond.

Ez pedig "megtéréssel" jár.

2020. máj. 9. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:
49%

Jézus tanította:

"Térjetek meg, és higgyetek!"

Sok vallásos képmutató hisz Istenben, de esze ágában sincs megtérni. Az ilyeneket nem engedte Keresztelő János (eredetiben Bemerítő) bemerítkezni a Jordánban, hanem elzavarta őket. Ilyenek voltak pl a farizeusok.

2020. szept. 22. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincs.
2020. szept. 22. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!