Mi történik azzal az emberrel halála után, aki elfogadta Jézus Krisztust megváltójának, de mégse képes a krisztusi szeretetre és hibákat, bűnöket követ el élete során továbbra is?
Keresztény hívők véleménye érdekel. Én tudom magamról, hogy nem vagyok képes úgy élni, amit Jézus elvárt volna.
Van miatta bűntudatom, de ez a sok rendszabály nem tesz boldoggá.
Mindenki követ el hibákat és bűnöket élete során, még megtérése után is. Aki azt mondja, hogy ő nem, akkor azzal saját ítéletét mondta ki.
Viszont a megszentelődés pont arról szól, hogy igyekszünk ezeket a bűnöket megbánni, megvallani és elhagyni, igyekszünk egyre inkább krisztusivá válni, még ha olykor meg is botlunk kicsit. Az áhított tökéletességet csak az üdvösségben érhetjük el.
"hogy nem vagyok képes úgy élni, amit Jézus elvárt volna."
Mind követünk el hibákat bűnöket. Istenhez való megtérés az egy folyamat, mindennapi.
Próbáld meg a következőt.
A mindennapi pillanatokban minden órában minden perceiben felkeléstöl lefekvésig, gondold magad mellé Jézust mintha ott lenne mindig veled személyesen bárhova mész bármit csinálsz mindig ott lenne.
Kíváncsi vagyok, hogy mi a te fene nagy bűnöd. Hogy tetszik egy helyes fiú az osztályból?
Hú, biztos te vagy aberált, meg beteg és nem az, aki szerint ez undorító dolog ez.
A kérdés, hogy miért nem képes a szeretetre és követ el sorra bűnöket? János első levele szerint, aki nem szereti felebarátját, az még a sötétségben van. Épp az a megtérés, hogy elfogadod Jézus értékrendjét és szeretnél azok szerint élni, olyanná válni. Persze ez nem sikerül sokszor, de arra törekszel, hogy változz. Például aki megtért nem lophat, csalhat, hazudhat, paráználkodhat stb, mert akkor még nem is tért meg, ha ezeket nem hagyja el! A börtönviselt nagy bűnösök is, akik megtérnek, gyökeresen szakítanak korábbi életvitelükkel, gondolkodásukkal.
Hogy lehet változni, anélkül, hogy farizeussá válnál, és csak külsőleg cselekednél jót? Úgy ha a szívedbe írod Jézus értékrendjét, pszichológiai szóval interiorizálod, belsővé teszed. Például gondolom, már most az értékrended része, hogy nem kínoznál meg egy ártatlan állatot, mert tiltakozik ellene a belsőd, ugyanígy belső értékrenddé lehet tenni Jézus, Isten tanításait.
Évet ismétel . Újra reinkarnálódik, és következő alkalommal megpróbálja jobban csinálni.
Volt az a sztori elvileg, szal én úgy tudom, van a Bibliában valami olyan rész, hogy találkoznak egy vak kisgyerekkel, és Jézust kérdik a tanítványai, hogy ki vétkezett, ő, vagy a szülei, hogy vakon született; és mondta erre talán a Jézus, hogy "Nem csalattathatik meg az Isten, aki amit vetett, azt kell learassa". Tehát van még pl ilyen karma is, hogy pl mondjuk okozott valakinek egy sérelmet, és akkor visszaszületnek törleszteni is mondjuk pl, csak ezúttal majd fordítva élik meg a szituációt, hogy aki először okozta, az is kerüljön a másik helyébe, érezze át,hogy mit okozott a másiknak, alakuljon ki benne empátia eziránt, és lehetőleg ne csinálja többet. Ezek meg már kicsit ilyen külön dolgok talán, meg pl hogy az Univerzum szal talán kiegyenlítődésre törekszik. Szal ha elindítottál egy energiát, talán visszatalál hozzád. Ja de és nem minden esetleges negatívan megélt esemény karmikus; van, ami egy ilyen előzmény, de szerintem akik megfelelő tudatszintre jutottak, eldönthetik, hogy akarják-e törleszteni a másiknak, tehát dönthetnek úgy pl, hogy megbocsájtanak, ez is megint talán vmi bibliai rész, ami eszembe jutott, hogy "bocsáss meg ne 7X, hanem 77X" vagy valami ilyesmi, szal úgy is dönthetnek , hogy elengedik ezt a sérelmet szerintem talán. És ahhoz talán csak egy ember kell, viszont lehet, hogy attól még más törleszteni fogja nekik, tehát nem tőle kapják vissza, hanem egy másik embertől. pl tehát az elindított karmát. De én ezt nem tudom. De egyébként a jó karma, a pozitívumot magában hordozó karma is létezik; mert ha pl jót vetsz, akkor jó fog kihajtani, és jót fogsz learatni, tehát, ha jóarc leszel másokkal:) És én azt nemtom,hogy pl ilyenkor ha mondjuk érdekből tesz valaki jót, az simán jónak számít-e úgyis, hogy vár érte cserébe valamit. Talán akkor neki is, az ő irányába is majd egyszer érdekből tesznek jót. Én most nemtom, mennyire kevertem a dolgokat, de szoktam olyan embert hallgatni, aki sokszor idéz a Bibliából. Amúgy alapvetően templombajárós fajta nem vagyok, de nincs bajom vele, jó az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!