Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék megkeresztelkedni,...

Szeretnék megkeresztelkedni, de megtagadta a pap a keresztséget, mert a szüleimnek nem volt templomi esküvője, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2020. máj. 4. 20:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
78%

És ez miért fontos nincs semmi haszna.

normális emberek előtt nem lesz belőle semmi hátrány és ha csak normális úton jársz senki nem fogja megkérdezni, hogy megkereszteltek-e.

2020. máj. 8. 10:19
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem a szüleim reformátusnak kereszteltek mert nekik se volt templomi esküvőjük, rá később simán járhattam katolikus templomba és ott voltam első áldozó.
2020. máj. 9. 06:08
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
# 22-es, így van. A keresztséget kölcsönösen elismerik a történelmi egyházak. Tehát ez is egy megoldás: keresztelkedj más vallásba, aztán térj át katolikusnak. De amúgy más katolikus pap is biztosan megkeresztel, attól, mert kifogtál egy vaskalaposabbat, nem kell feladni.
2020. máj. 9. 16:05
 24/31 anonim ***** válasza:
92%
Nagykorúvá válás után pedig bármelyik, bárhol meg keresztel elvileg.
2020. máj. 9. 16:06
 25/31 anonim ***** válasza:
59%
Probalkozz a jehovistaknal, minden majmot megkeresztelnek ;)
2020. máj. 10. 20:43
 26/31 Kitalátor válasza:
100%

Az egyházak szentség-kiszolgálását sokan idióta módon szolgáltatásnak tekintik. Nem az. A keresztség beavató szentség, nem vonható vissza, a keresztvíz nem mosható le.

Te valószínűleg a saját kiskorú gyereked nevében írtad a fentieket. A történelmi egyházak akkor keresztelnek (főszabályként) gyereket, ha biztosítva látják a keresztény/keresztyén nevelését, még a szülei halála esetén is, ezért kötik ki még a keresztszülőknél is az egyházhoz tartozást, felekezetenként eltérő mélységben, és/vagy a keresztszülői fogadalmat, amely a szükség szerinti örökbefogadást is tartalmazza.

Ha esetleg mégis gyerek lennél, és legalább már 10-12 éves vagy, és a baráti-iskolai közösséghez tartozás miatt ébredt fel benned a vágy, akkor viszont egyrészt ne keresztelésre, hanem katekumenátusra, hitjelölti oktatásra jelentkezz, másrészt a vágyott közösségből keress keresztszülőket, és ehhez kérd a pap/lelkész tanácsát.

2020. máj. 11. 08:56
 27/31 anonim válasza:
53%
Római katolikus pap nem alart anno engem sem megkeresztelni, mert édesapám nincs meg keresztelve! Kint Romániában lettem megkeresztelve, ahol csodálkozott a pap, hogy mi az, hogy nem?! Hozzá teszem a papnak aki nem akart megkeresztelni van gyermeke! Mikor általános iskolában, hittan órán a fejedet üti a pap a bibliával, mert beszélgettél! A római katolikus egyházról ennyit!
2020. máj. 11. 09:54
 28/31 anonim ***** válasza:
77%
Hagyd a francba az egészet. Ha az a lényeg, hogy hiszel istenben, azt külsőségek nélkül is megteheted. Ha meg nem hiszel, csak a külsőségek miatt akarod a keresztelést, semmi értelme. A papok ilyenek.. különösen a katolikus papok. Rég semmi közük ahhoz, amit elvileg képviselnek (tisztelet a kevés számú kivételnek)
2020. máj. 11. 15:30
 29/31 anonim válasza:
0%

Komolyan nem értem ezt az egész istenes dolgot... hisztek valamiben ami nem kézzel fogható, valamiben ami sz@rik az állítólagos teremtményeire, valamiben ami valójában nem is létezik. A papokról ne is beszéljünk,országokat írtattak ki csak a vagyonért(keresztes hadjáratok) pénzéhes hájas disznó a 90%uk , akik a saját “hitüket” szegik meg naponta. És ezért kereszteltessem meg magam? Tegyek magamra egy “lemoshatatlan billogot” csak azért, hogy a “mennybe” kerülhessek? A mennybe ahol gyilkosok erőszakolók csalók satöbbi kellemes társaság vár? Hát én köszönöm nem élek ezzel a lehetőséggel!!!

A kérdésre válaszolván, szerintem gondold át, hogy mit is csinálsz, mert utána már késő bánni.

2020. máj. 17. 23:43
 30/31 anonim ***** válasza:
78%

29-es, mi az, hogy "utána már késő bánni"? Mi az, hogy "lemoshatatlan"?

Látszik, hogy semmit sem tudsz a keresztény tanításról. Elárulom: nem a keresztvíz tesz kereszténnyé, hanem a lelki keresztség, a mennybe senki sem jut hit nélkül, pusztán azért, mert meg lett keresztelve. Mekkora hülyeségeket írsz, ember! Csak egyszer-egyszer nyitnád ki a Bibliát, hogy ismerd meg legalább azt, amit kritizálsz, de ez így szimpla kreténség, és előítélet.

A keresztvíztől még nem jutott mennybe senki, ellenben Krisztus a mennybe juttatta a jobbján megfeszített latrot, keresztelés nélkül is.

Maga Keresztelő János is azt mondta, hogy ő csak vízzel keresztel, de eljő utána az, "aki tűzzel keresztel" (Krisztusra célozva).

A keresztség az Istennel való kötelék szimbolikus jegye, sákramentum (szentség), de senkit nem juttat a mennybe és senkit nem veszejt el. Az üdvösséghez ennél sokkal több kell: igaz hit és bűnbánat. És a Szentlélekkel való betöltekezés belső, tűzzel való, lelki keresztsége.

Annyira ne igyekezz a pokolba, mert a végén még meg fogsz lepődni: tele van megkereszteltekkel, hamis prófétákkal és gyilkos papokkal. Mert nem a keresztség visz az üdvösségre, hanem a hit a Krisztusban, aki megvált a bűneinktől!

2020. máj. 20. 01:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!