Mi a módja ha felnőttként szeretnek megkeresztelkedni?
Figyelt kérdés
a szüleim mar nem voltak válásosak, bar ők meg megvoltak keresztelve de engem mar nem kereszteltetek meg, egy par éve elkezdtem olvasni a bibliát csak úgy érdeklődésként mivel mindig is érdekeltek a vallások és a történelem és egyre inkább megváltoztatott kezdet bennem kialakulni a hitt és szeretnek megkeresztelkedni most mar mint felnőtt tudatos ember, ennek mi a módja? igazabol az hogy melyik gyülekezetben tennem annyira számomra nem lényeg számomra mindenki kicsit maskép fogja fel a bibliat atól meg szerintem ez is helyes és az is helyes értelmezés lehet.de mi ennek a módja tudnátok segitenni ebben a kerdesben?2019. dec. 1. 17:05
1/2 anonim válasza:
Felkeresed a helyi papot vagy lelkészt és ő fog tudni bővebben mondani ennek menetéről. Általában a keresztséget megelőzi egy felkészülési időszak, aminek hossza változó lehet. Ennek végén pedig részesülsz a keresztségben. Valamint felekezettől függően a többi szentségben is, mint elsőáldozás, bérmálás, vagy konfirmálás.
2/2 anonim válasza:
Mindenesetre ezt a "nekem mindegy" hozzáállást ne hangoztasd a lelkész, pap előtt. Nem leszel népszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!