Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék megkeresztelkedni,...

Szeretnék megkeresztelkedni, de megtagadta a pap a keresztséget, mert a szüleimnek nem volt templomi esküvője, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2020. máj. 4. 20:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
33%

Honnan szedték ezt a szabályt?

Az Apostoloknál és Jánosnál nem lehet ilyet olvasni.

2020. máj. 5. 08:33
 12/31 anonim ***** válasza:
35%
Most akárki akármennyire nem hiszi el, tényleg vannak olyan papok, akik ilyen indokokkal küldenek el embereket. Nálunk amíg nem fizeti be az illető az egyházadót, addig nem lehet keresztszülő, esküvői tanú, a gyerekét nem keresztelik meg. Mivel én nem voltam elsőáldozó a keresztfiam sem foghattam keresztelésnél, csak állhattam a szülei mellett, akik fogták. Emiatt kellett az öcsémet is Budapesten megkereszteltetni.
2020. máj. 5. 08:49
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
12 én elhiszem hogy vannak ilyenek, de azok aligha Istent szolgálják. Max saját intézményüket.
2020. máj. 5. 09:01
 14/31 anonim ***** válasza:
91%

12-es, azért ezek nem ugyanazok a kategóriák. Ha valaki nem volt elsőáldozó, akkor jogilag nem lehet keresztszülő. Sőt, ha valaki nem él keresztényhez méltó életet, akkor nem lehet keresztszülő.

Ha a gyerek keresztény nevelése látszólag sincs biztosítva a szülők részéről, mert csak úgy beestek a templomba és soha semmit nem tettek a közösbe, de szolgáltatást várnak, akkor a gyereket nem kötelező megkeresztelni (hacsak nincs életveszélyben).

A fenti kérdésnél a szülők házassága nem lehet akadály felnőttkeresztségnél. Viszont katekumenátusra kell járni, anélkül senkit nem keresztelnek meg, ez kb. fél - 1 év.

2020. máj. 5. 09:58
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet le pontozni de egyáltalán nem Krisztusi és nem keresztényi dolog megtagadni valakitől a keresztséget aki még szeretne kersztelkedni. A Szentírás nem írja hogy csak felszentelt pap végezheti el, illetve azt hogy "mindnyájan " papok vagytok. Nekem eszem ágában sem lenne olyan gyülekezetbe keresztelkedni ahol ilyen Bibliával ellentétes elvárások vannak amiket ti ide le írogattok. Kedves kérdező ha az pap nem akar megkeresztelni, akkor ne is akarj nála keresztelkedni.
2020. máj. 5. 10:51
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Paponként változik, hogy kinek milyen a hozzáállása. Az én szüleim sohasem voltak házasok, mert anyám özvegy volt már, amikor apámat megismerte és nem akart újraházasodni. Ennek ellenére simán megkereszteltek engem 1 éves koromban, ráadásul a két keresztszülő közül egyik sem volt elsőáldozó vagy bérmálkozó. Ugyanakkor most az unokahugomat, akinek a szülei csak jogilag házasok, nem akarták megkeresztelni emiatt egy másik helyen. Ahogy már más is írta előttem, a megoldás az lett, hogy másik templomot kerestek fel, és végül ő is meg lett keresztelve.
2020. máj. 5. 11:31
 17/31 anonim ***** válasza:
92%

# 10-esnek az általános papság elve alapján van igaza, elméletileg. A gyakorlatban az ilyen keresztséget egyik történelmi egyház sem ismeri majd el. Átlag hívő csak végveszélyben keresztelhet meg, olyan helyzetben, amiben pap nem juthat el objektív okokból hozzád, például - Isten ments! - baleset ér, és mielőtt meghalsz, meg akarsz keresztelkedni, ilyen esetben bármely hívő egyháztag megkeresztelhet és akár gyóntathat, áldoztathat, vagy protestánsoknál részesíthet az Úrvacsorában.

De amúgy ehhez pap kell. És ha egy pap megtagadott tőled ilyet, jelntsd a felettesének és menj más paphoz!

2020. máj. 6. 03:54
 18/31 anonim válasza:
100%

A válasz az, amit többen is leírtak: olyat kell keresni, aki elvégzi.

OFF: ha Jézus látná, ami az elmúlt időben történt a kereszténység nevében, instant harakirit követne el...

2020. máj. 8. 09:11
 19/31 Atlax válasza:
69%
Tetszik ez a sok kételkedő vak hívő. Alíg bírtam megkereszteltetni a fiamat a körzeti plébánossal, mert csak állami esküvőnk volt. Felkészítést tartott nekünk, és megkérdezte, hogy “Mi Jézus legfontosabb tanítása?” Mondom “Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást!”. Na erre az volt a válasz, hogy "nem, a dogmák”! Na mennek a fenébe!
2020. máj. 8. 09:11
 20/31 amize válasza:
71%

Keress másik papot. Ha nem találsz, keress másik egyházat. Én is katolikus voltam, de túl személytelennek találtam.

Én az adventistákhoz járok. Nem keresztelkedtem be,nem erőltetik, nem kérdezgetik, én sem akarom még. Csak eljárok hozzájuk több, mint egy éve. Itt nem variálnak azzal, hogy mi volt a szüleiddel. Önmagad keresztény élete és igyekezete számít csak.

2020. máj. 8. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!