Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van, aki keresztény család...

Van, aki keresztény család nélkül talált keresztény párra?

Figyelt kérdés

Az ismerőseim körében a keresztények (baptisták, evangélikusok) olyan párra találtak, akinek a családja szintén keresztény. Tehát mindkét családban ott vannak a pásztorok, táborvezetők, akik teológiát végeztek, stb...

Jómagam katolikus lány vagyok, és félek, hogy az én hátterem nem elég erős egy keresztény kapcsolathoz. A szüleim elváltak, 1 tesóm van, senki nem "vallásos" közülünk, én is "csak" templomba járok és megélem a hitem.

Vajon ha egy keresztény fiúval megismerkedek, aki mondjuk komolyabb keresztény háttérből fog jönni, akkor a családja óva intik őt tőlem?! Nem képmutatásból, csak jóból, hogy "miért vele kötnéd össze az életed, aki ilyen rossz családi példát hoz" ? ...

Akinek a családja nem vallásos, de mégcsak nem is egységes, na meg nem gazdag, stb (jó, tudom, az utolsó nem számít....)

Érti valaki, amit mondok?

Mik a meglátások, tapasztalatok?

Köszönöm!

22L

2020. máj. 4. 18:20
 1/5 Prókátor ***** válasza:

Az én kedvesem meg volt keresztelve, és volt elsőáldozó, de sosem gyakorolta a hitét. Az apja bár fiatal korában volt minister is, de az élet viharaiban elhagyta a hitét. Az anyja evangélikus. Mellettem lett bérmálkozó, majd előimádkozó.

Nem írtad, hogy a srác és családja katolikus-e? Mert ha az, akkor valószínűbb, hogy a családja a saját példáján keresztül mutatja majd meg neked, hogy hogyan lehet a mindennapokban megélned a hitet. Ha netán reformátusok, és esetleg oda jutsz, hogy mélyebben éld meg a hitet, és netán a barátod is ... na akkor már akadhatnak problémák. Ha jehovisták vagy egyéb szektások, akkor először majd megpróbálnak megtéríteni, de ha kitartasz a katolikus hit mellett, akkor páros lábbal rúgnak ki.

2020. máj. 4. 18:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét srác. A mostani párom nem vallásos, és a szakítás szélén állunk. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy van-e egyáltalán "esélyem" keresztény párra?
2020. máj. 4. 18:34
 3/5 Prókátor ***** válasza:

Ez esetben: sok sikert!

De! 2 dolgot ne felejts el: 1) ne kapkodj. 2) Ha valaki pl az anyósod áskállódni akar, akkor felhasználhatja a családi háttered vagy a múltad érvként ellened. De ez nem ok lesz, hanem csak magyarázat!

Viszonylag kevés az esély hogy okká váljon a családod bár hülyék mindenütt lehetnek!

2020. máj. 4. 19:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet esélyed! Egy igazi keresztény elfogadó és nem előítéletes.
2020. máj. 4. 20:52
 5/5 Ramos ökle ***** válasza:
100%

Van esélyed. DE. Nem mindegy, h miféle keresztény emberről van szó. Ugyanis bizonyos keresztény csoportok, gyülekezetek (ha érted a célzást), eléggé komolyan veszik az ilyesmit, és gyakorlatilag kiközösítik, aki nem az ő szabályaik szerint él. És ezek a szélsőséges keresztények nem fogadják el, ha valaki nem egy hozzájuk hasonlóval ismerkedik/házasodik. Lehetsz te katolikus is, azokat sem csípik, sőt senkit, aki nem ugyanazt gondolja, mint ők. Ez sajnos tapasztalat, nem csak az enyém, elég jól beleláttam ezekbe. Persze majd lesznek, akik ezt tagadják, h így működik.

Ha te egy nem szélsőséges, elfogadó keresztény embert találsz, az talán nem fog amiatt problémázni, h te "csak" olyan vagy, amilyen.

2020. máj. 4. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!