Ha valaki volt olyan helyzetben, hogy ő keresztény volt, de a családja nem, akkor hogyan tudta kezelni a helyzeteket, amikor együtt voltak?
Tudod, ők a realitásban élnek. Ne ámítsd magad hülyeséggel. Nincs se isten, se semmi.
Milyen istened van, mikor gyerekek éheznek, viharok ölnek...
Ébredj fel
#1 válaszoló
"Tudod, ők a realitásban élnek. Ne ámítsd magad hülyeséggel.
Ismét egy olyan válaszoló, aki csak abban hisz amit elé raknak és a szemével lát.
János 20:29
Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.
A levegőt se látod mégis van.
"Nincs se isten, se semmi."
Ha semmi sincs, akkor se te se én se anyag nincs.
"mert szeretnék segíteni rajtuk" Nem fog ez menni. De nem azért, amit az egyes írt, hanem mert felnőtt ember csak akkor változik, ha akar. Akkor óvatosan - ha kéri - lehet segíteni. Ha évekig materialista létszemlélettel él - szinte lehetetlen visszafordítani, mert egész életét kellene önmagának megváltoztatni.
A trágár beszéd engem is rettenetesen bánt, és sértő. Ez ellen sem tudunk tenni, bár én meg szoktam jegyezni, hogy nem szabad csúnyán beszélni. Amit tehetünk: mi morálisan tartjuk magunkat. És ha szólunk hozzájuk, megpróbálunk szeretettel.
Adjon erőt ehhez, egyik példaképemnek, II. Rákóczi Ferenc fejedelemnek, gyönyörű imája:
Ima beszélgetés közben
Megváltó Krisztusom,
te beszélgettél az emberekkel
üdvösségükért.
Add kegyelmedet,
hogy beszélgetésed ereje
beszédemet is megszentelje!
Add éreznem jelenlétedet,
Istenem, hogy amíg az emberekkel
foglalkozom a földön,
beszélgetésem veled
legyen az égben!
Ó, szívek világossága, szeretet,
ne hagyj el engem,
mert ha nem lesz velem
világosságod,
üres és haszontalan
lesz beszédem!
Bár Én nem ünneplem a Karácsonyt, a Rokonaim igen, és tszteletben tartjuk egymást. Ilyenkor nem keressük egymás társaságát, és békében elvagyunk ezeken a napokon is.
Javaslom, hogy olyanok társaságát keresd, akik tisztelnek téged, és a nézeteidet. Jézus azt mondta, hogy azok állnak hozzá közelebb, akik Isten akaratát teszik, és nem feltétlen rokonnk kell lennie.
"szeretnék segíteni rajtuk"
Nem mindegy, hogyan.
Ha ők nem a te hited vallják, nem az szerint élik életük, ha te állandóan hited téziseit idézed nekik vélt segítségül, ők nem segítségnek veszik, hanem erőszaknak. Erőszakkal akarod elfogadtatni hited egyedül igaz voltát, amit ők gondolkodásuk erőszakos megváltoztatásának vesznek. Ez ellen tiltakozásul még inkább ellenkezik.
.
Családi összejövetelen (karácsonykor főképp!) függeszd fel térítési szándékod, legyen téma a családtagokkal történt események a téma, ne pedig hitéletük.
Ha te nem akarod világnézetük megváltoztatására kényszeríteni őket, ők sem akarnak majd hited megváltoztatására rábírni.
"amikor Jézus megjelenik, őket el fogja pusztítani a leheletével"
Te megtennéd ezt? Nem, mert szereted őket. Jézus pedig még sokkal de sokkal jobban szereti őket, mint ahogy te egyáltalán szeretni tudod őket.
Meg szoktam kérdezni hogy alakul az inkvizíció és egyből kuss lesz.
Én nem szekálom őket mert hiedelemvilágokban élnek ők se szekáljanak engem.
Amúgy mit mondott Jézus? Ne ítélj hogy ne ítéltess? Tehát a saját vallásukat köpik szemen amikor a szeretet ünnepén ítélkeznek feletted!
Meg szoktam kérdezni hogy ismerik-e Meister Eckhartot, a XIII.századi domonkosrendi szerzetest, akit az inkvizíció elítélt, és egyből k.. csend lesz.
Mélységes mély csend.
Isten lélekben való születéséről beszélt Eckhart mester, ez a nyugatra tévedt zen-mester.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!