Hogy válogat az Isten, ha naponta 150 ezren halnak meg a Földön?
Isten szabad akaratot adott az embernek!
Nem bűn v. más alapján határoz az életük hosszáról!
Saját maga dönt mindenki, hogy milyen életet él....
Jelenleg még nincs érvényben Jézus halálának az értéke, ezért Armageddonig Bárki meghalhat.
Még azok is akiket Isten feladatra rendelt, vagy választott. A Halállal pedig nincs vége, mert Krisztus Messiási királyságában, feltámadásban részesülnek az arra Érdemesek. Akik nem voltak Rá méltók azok sajnos nem élhetnek, tehát nem kapnak lehetőséget az életre.
Kedves Kérdező!
A válogatás kivitelezése nagyon egyszerű.
Mivel csak annyi a kérdés, hogy elfogadtad-e életedben, hogy Jézus fizetett a bűneidért, vagy te akarsz fizetni - az ügy lezárva, mire oda kerülsz. Egyetlen kivétel van ez alól, ha olyan elzárt helyen éltél, ahol nem volt lehetőséged Jézusról hallani, akkor az alapján, hogy hogyan álltál hozzá Istenhez.
Ha a "technikai" kivitelezésre gondoltál a kérdésben, csak egy hasonló, kicsinyített példát nézzünk. A Tesco szerte Európában (és máshol is) iszonyat mennyiségű árut vesz és ad el. Hogyan könyvelik le minden egyes darabját másodperc pontossággal? Hogyan tartják nyilván a rengeteg féle terméket? Számítógépes net alapú könyvelésről gondolom, nem kell mesélni. És ez még csak az emberi módszer.
Isten esetében az isteni attribútum, mint végtelen, mindenütt jelenvaló stb. nagyban megkönnyíti az "ítéleti ügyvitelt".
Szia
Eléggé morbid gondolat az, hogy Isten a halottak között válogat!!!
A Biblia szerint az élő emberrel foglalkozik. Pl.Zsoltárok 34:4,7,15,18
"Megkérdeztem Jehovát, és ő válaszolt nekem. Minden félelmemtől megszabadított. Jehova angyala táborozik az istenfélők körül, és megszabadítja őket. Jehova szeme az igazságosakon van, füle meghallja a segélykiáltásukat. Jehova közel van a megtört szívűekhez, megmenti azokat, akik elcsüggedtek."
vagy: 2Korintusz 1:4
"Ő megvigasztal minket, bármilyen próbát éljünk is át, hogy azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket, mi is meg tudjuk vigasztalni azokat, akik valamilyen próbát élnek át."
Jeremiás 33:3
»Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«”
Ézsaiás 41:10
"Ne félj, mert én veled vagyok. Ne aggódj, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, igen, segítek neked.
Erősen foglak igazságos jobb kezemmel.«
Szóval csak ízelítő abból, hogy Ő az élekkel foglalkozik. Maga Jézus is azt mondta: "Ami a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok-e, mit mondott nektek Isten, így szólva: »Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene.«+ Ő nem a halottak Istene, hanem az élőké.” Amikor a sokaság ezt hallotta, ámult a tanításán." Máté 22:31-33
Ugye mennyire ámulatba ejtő ma is tanítása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!