Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek igaz ez az állítás...

Szerintetek igaz ez az állítás a szenttérrő?

Figyelt kérdés

Ha az Úr mindenhol, mindenben jelen van, akkor az általa teremtett világ teljes egészében maga a szenttér (, mert kezdetektől fogva (a teremtéstől) áthatja Isten szent ereje).

1. Ha ez igaz, akkor a kocsmáknak és börtönöknek is van egy "enyhe szent légköre"?

2. Vagy ezek a területek képesek voltak elveszíteni a szentségüket?

3. Vagy az egész állítás hamis és kezdetektől fogva vannak szent és nem szent területek?

(Nem vagyok nagyon vallásos, de valamiért este ez jutott eszembe.)

2020. ápr. 29. 22:15
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem Isten nincs mindenben jelen, itt van az asztalomon egy lámpa, abban sincs valószínűleg benne.
2020. ápr. 29. 22:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Te vallásos vagy?
2020. ápr. 29. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2020. ápr. 29. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
A teremtett világ a bűn alatt van, Isten pedig teljesen bűntelen.
2020. ápr. 29. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Isten mindenhol ott van, minden Ő, de ne keverjük a szezont a fazonnal. Az egyik az egy teológiai vagy tudományos kérdés, a másik meg inkább erkölcsi. Tudományosan lehet mindenhol ott van Isten, de attól még a komcsi bebörtönzéseknek nincs szent tere. Így tudom legjobban megfogalmazni.
2020. ápr. 29. 22:57
 6/9 A kérdező kommentje:
És ha egy templomban erőszakos tömeggyilkosság történik, akkor megmarad a szent tér (tudom ez lehet hülyeség, de nem tudok rá válaszolni)?
2020. ápr. 29. 23:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A szentségnek úgy van értelme, hogy valami nem szent (mundán, világi). Ha minden szent volna, akkor nem volna olyan, ami nem az, tehát nem volna értelme ezt külön megnevezni. Isten mindenütt jelen van, de nem szentel meg mindent.
2020. ápr. 30. 00:17
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Múltkor felvágtunk egy dinnyét, de Jézus nem volt sehol...szóval senki sem kiabált, és senkinek a drága vére nem lett kiontva. A sütő...na az viszont a pokol szája. Falánksághoz vezet, a végén már Krisztus testétől is rosszul leszel☹
2020. ápr. 30. 08:19
 9/9 anonim válasza:
53%
XD
2020. máj. 17. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!