Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hisz senki a környez...

Miért nem hisz senki a környezetemben?

Figyelt kérdés
Nemrég meg tapasztaltam Istent és a szeretetét és azóta semmire sem vágyom jobban, mint hogy neki tetsző életet éljek. Naivan azt hittem, hogy ha elmesélem a családomnak, akkor meg fogják érteni, de ők nem hisznek. Szerető barátaim és családom van, de egyszerűen nem értik miről beszélek.Mégis mit tehetnék? Egyedül érzem magam.
2020. ápr. 29. 17:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

18:43

Ezt hogy érted?

2020. ápr. 29. 18:46
 12/15 anonim ***** válasza:

9

Akkor jól gondoltam, hogy semmit.

2020. ápr. 29. 18:47
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Ezt úgy értem, hogy nagyon sokan megtapasztalnak valamit. Pl Jézust, vagy Visnut, vagy Mohammed-et vagy Loki-t vagy az "elme teremtő erejét" meg még vagy 1000 dolgot aztán mint úgy adja elő, hogy nála van az igazság.
2020. ápr. 29. 18:52
 14/15 KZitus ***** válasza:
24%

Szia

Én úgy "...tapasztaltam Istent és a szeretetét ...", hogy olvastam a Bibliát és használtam a tanácsait a mindennapi életemben, ezután tapasztaltam meg, mennyivel türelmesebb vagyok, mennyivel másképpen látom, viszonyulok az emberekhez, a hibáikhoz, a jóságukhoz, és ez egy sokkal jobb minőségű életet adott a számomra. De bárkinek beszéltem erről a környezetemben, otthon, a munkatársaimnak, csak néztek rám, és nem értettek...én ettől nem éreztem egyedül magamat, inkább még inkább törekedtem az embertársaimmal, rokonaimmal a jobb kapcsolatra...amitől jobb feleség, munkatárs lettem(az ők elmondásuk szerint)

Ameddig közel húzódol Istenhez, soha nem leszel egyedül, inkább hiánycikket viszel a környezetedbe, az emberi kedvességet, toleranciát, megértést, hosszútürést, békességet...

2020. ápr. 29. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kerdezo!

Azert nem ertenek meg, mert ok nem eltek at, azt amit Te. Lehet, hogy soha nem is fogjak, ezt el kell fogadni. Egymas vilagnezetet tiszteletben kell tartanunk. Nem is ajanlom, hogy elkezdd gyozkodni oket, mert az nagyon idegesiti a nem-hivoket (joggal).

Viszont megertem, hogy egyedul erzed magad, es olyanokkal szeretnel talalkozni, beszelgetni, akik hasonloan gondolkodnak. Nem tudom, hany eves vagy, meg vagy keresztelve? Uj baratokat kellene keresned (nem a regiek "helyett", hanem "mellett"). Pl. a felekezeted szerinti templomba elmehetnel parszor, es ott utanajarhatnal, milyen korodnak megfelelo csoportok vannak het kozben. Ha nem szimpatikusak, akkor keress tovabb, nem mindenhol egyformak. Vagy beszelj az ottani pappal / lelkesszel, kerj egy idopontot, meseld el neki, mi tortent, mi a problema. Ok elvileg tudnak gyakorlati es lelki segitseget adni.

A nem-hivo barataidnak, ha nem erdekli oket, ne beszelj errol nagyon, terhesnek fogjak erezni. Persze, attol meg siman maradhattok baratok.

2020. ápr. 29. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!