Mit gondoltok a Deizmusról?
A deizmus hasonló csak itt elismerjük,hogy van Isten (vagy nevezzük aminek akarjuk). A lényeg,hogy ha van is Teremtő erő az csak a teremtésben vett részt és nem pedig olyan mint a Biblikus Isten.
Ezt egy példával tudnám leírni:
A teremtő erő az én szememben olyan mint egy szobrász, aki egyszer megalkotta a műalkotását az utólag nem alakít raja. Magyaránt Isten vagy bármi is, egyszer teremtett és azóta ebbe az egész létezésbe nem szól bele.
Nem tagadok betegesen ahogy a vallásos és hívő emberek hiszik....én elismerem,hogy van valami....de nem az amikben a Föld lakosságának 85-90%-a hisz.
Filmes példa: Csillagkapu
Istenként tisztelték a jövevényeket utána meg szenvedtek az uralmuk alatt.
Szóval az igazságot nem mondhatom meg, de tegyük fel,hogy a keresztények rosszul hiszik az amit hisznek és Isten egy vérszomjas valami. Lehet,hogy azért van ennyi elhalálozás és kín a Földön, a túlvilágon meg nincs Menny és Pokol hanem csak egy feneketlen gyomor ami lelkeket emészt. (rossz példa)
Szia!
Szerintem a deizmus és az ateizmus között nincsen nagy különbség. A Biblia szerint az "ördögök is hisznek..."
Annak őszintén örülök, hogy boldogan élsz. Talán ez a legfontosabb, hiszen az élet értelmetlen boldogság nélkül. Mindenki másban találja meg a boldogságot, az ateisták is megtalálhatják a világi örömökben. Ezek azonban mint tudjuk múlandók! A kereszténység átfogó világképet ad, és abban különbözik minden más vallástól, hogy a Biblia Istene "kinyilatkoztatja kezdettől fogva a véget, és előre azokat is amik még meg sem történtek."
Pascal gondolataiból idézek:
"Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert ezt akárki mondhatja, akárki kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem
mondhatja el magáról."
Üdv. Péter
Szia!
Megtaláltam az idézetet amire utaltam:
"A deizmus majdnem oly távol van a keresztény vallástól, mint az ateizmus, amelyik tökéletes ellentéte... A keresztények Istene... nem egyszerűen a geometriai igazságok és az elemek rendjének a megalkotója... Nem, Ábrahám, Izsák, Jákob, a keresztények Istene a szeretet és a vigasztalás Istene, aki betölti övéinek lelkét és szívét..." (Blaise Pascal)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!