Istenhívők. Ezeket a bűneimet megbocsájtja Isten?
Sokat vétkeztem már eddigi életemben, igaz, hogy nem olyan súlyos bűnök, de a tízparancsolat szerint épp elég súlyosak.
Ezekben vétkeztem:
"Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
-Sajnos többször is megtagadtam őt, sőt egyszer szerettem volna áttérni a muszlim vallásra (kérlek ne ítéljetek el érte, túl fiatal voltam és tudatlan) és elmondtam azt a szöveget amit akkor kell ha át akarsz térni arra a vallásra, tehát az ő istenüket ismertem el. Persze úgy tudom ez csak akkor érvényes, ha egy muszlim is hallja, és én csak magamban mondtam el hangosan, tehát így nem érvényes, de akkor is szégyenlem és megbántam. Megtagadtam Jézus Krisztust, és nem ismertem el az ő létezését.
"Isten nevét hiába ne vedd."
Túlságosan sokszor mondogattam mindig, hogy "jajj Istenem"/"úristen", legtöbbször nem volt rá szükségem, hogy mondjam és én mégis kimondtam rengetegszer.
"Atyádat és anyádat tiszteld!"
Rengetegszer nagyon durván beszéltem a szüleimmel. Még a tiszteletlennél is tiszteletlenebbül. Ezt is nagyon megbántam már.
"Ne paráználkodj"
Nem tudom, hogy az önkielégítés annak számít-e, de ez is megtörtént többször is. És bűnös gondolataim is voltak.
"Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy."
Kevés olyan hazugságom volt ami olyan súlyos lett volna. Legtöbbször kegyes hazugságaim voltak, vagy azért hazudtam mert így akartam megvédeni valakit.
Szerintetek ezeket a bűnöket megbocsájta? Mentségemre szolgáljon, hogy az összesen megbántam és nagyon szégyenlem. És persze nem tudom megígérni, hogy nem követek el több bűnt, mert az ember vétkezik, de az olyan bűnöket amiket tudatosan követtem el, azokat soha többé nem csinálom.
A másik dolog amit szeretnék kérdezni tőletek, hogy hogyan kérhetném Isten bocsánatát?
"És ő mindig meghallgatja imáimat?" - ha őszinte az ima, akkor igen.
Pl. ha azt kéred, adja meg neked a mindennapi kenyeredet, nem tesz egy darab kenyeret az asztalodra. De, adhat neked erőt, lehetőséget, amikor munkát keresel, hogy meglegyen a mindennapi kenyered.
Ha autót kérsz tőle, ne várd....ha olyasmit kérsz tőle, ami nincsen összhangban az akaratával, azt sem hallgatja meg.
(mentem a határon át, és a néhány dobozos cigaretta csempészektől azt hallotta,:"Csak most segítsen meg az Isten!" - szerinted??)
Milyen imákat hallgat meg?:
1Péter 3:12 "Mert Jehova szeme az igazságosakon van, és füle meghallja könyörgésüket, de Jehova elveti azokat, akik rosszat tesznek.”
1János 5:14 "És bízunk benne, hogy bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket."
Köszönöm mindenkinek!
Elmondtam ezeket Istennek is, őszíntén kértem a bocsánatát.
Szóval túlvagyok az imán. Csak mert valaki kérdezte, hogy beszéltem-e már Istennel ezekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!