Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásváltás. Szerintetek?

Vallásváltás. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Reformátusnak kereszteltek, egyházi suli, konfirmáltam is.

Édesapám görögkatolikus, édesanyám református.

Én mindig is hiányként gondoltam arra, hogy nem görög lettem, nagyon erős vonzalmat érzek a katolikus vallás iránt.

A fejemben napi szinten ott a gondolat, hogy vallást váltsak, de az is, hogy ez jó döntés-e. Mit szólna anyukám? Református, ,,felvilágosult” nevelés után, tudnék-e a katolikus, görögkatolikus vallás minden részével azonosulni?

Ebben a kérdésében kérem segítségeteket!

2020. ápr. 19. 10:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%
Nem az a lényeg hogy milyen felekezethez tartozol, hanem az, hogy hiszel istenben és befogadod a szíbedbe. Ha katolikus közegben jobban érzed magad akkor járj katolikus templomba. Szerintem anyukád nem haragudna. Ez a saját döntésed. Az én családom vegyes felekezetű és teljesen jól érzem magam így is. De ha nem akarod megbántani akkor járj református és katolikus templomba is.
2020. ápr. 19. 19:33
 12/14 anonim ***** válasza:
21%
Hit Gyülekezetbe menj az jó, református is jó inkább maradj az, de katolikus nem annyira
2020. ápr. 19. 21:50
 13/14 KZitus ***** válasza:
80%

Szia

Ha nem olvasom el a kérdésed alatt írt magyarázatot, akkor Mária, Krisztus anyja jut az eszembe. Ő kb. 50-es éveiben járt, amikor a Fia tanításának hatására vallást váltott, és zsidóból kereszténnyé lett. Olvasd el a történetét, és tudni fogod hogyan dönthetsz Istennek tetszően. nem emberekre, vagy az érzéseid hatására kellene ebben döntést hoznod. Figyelj Krisztus tanítására, tedd azt, amit kér tőled, és akkor áldása lesz az életeden.

2020. ápr. 19. 22:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Én feltétlenül javaslom a "Vallásváltást",de semmiféleképpen nem a görögkatolikusra!

Inkább kövesd Krisztust bármilyen emberalkotta vallás helyett!

Egyetlen vallás adhat neked üdvösséget: A megfeszített és feltámadott Krisztus. Az Ő megvallása, követése az egyedüli út,igazság és élet.

Őt valld meg a református,a katolikus,a görögkatolikus,a JT,stb.közösségekben!

Vele könnyű azonosulni,ha szívedbe fogadod őt!

jan. 22. 19:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!