Vallásváltás. Szerintetek?
Reformátusnak kereszteltek, egyházi suli, konfirmáltam is.
Édesapám görögkatolikus, édesanyám református.
Én mindig is hiányként gondoltam arra, hogy nem görög lettem, nagyon erős vonzalmat érzek a katolikus vallás iránt.
A fejemben napi szinten ott a gondolat, hogy vallást váltsak, de az is, hogy ez jó döntés-e. Mit szólna anyukám? Református, ,,felvilágosult” nevelés után, tudnék-e a katolikus, görögkatolikus vallás minden részével azonosulni?
Ebben a kérdésében kérem segítségeteket!
Szia
Ha nem olvasom el a kérdésed alatt írt magyarázatot, akkor Mária, Krisztus anyja jut az eszembe. Ő kb. 50-es éveiben járt, amikor a Fia tanításának hatására vallást váltott, és zsidóból kereszténnyé lett. Olvasd el a történetét, és tudni fogod hogyan dönthetsz Istennek tetszően. nem emberekre, vagy az érzéseid hatására kellene ebben döntést hoznod. Figyelj Krisztus tanítására, tedd azt, amit kér tőled, és akkor áldása lesz az életeden.
Én feltétlenül javaslom a "Vallásváltást",de semmiféleképpen nem a görögkatolikusra!
Inkább kövesd Krisztust bármilyen emberalkotta vallás helyett!
Egyetlen vallás adhat neked üdvösséget: A megfeszített és feltámadott Krisztus. Az Ő megvallása, követése az egyedüli út,igazság és élet.
Őt valld meg a református,a katolikus,a görögkatolikus,a JT,stb.közösségekben!
Vele könnyű azonosulni,ha szívedbe fogadod őt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!