Mit gondoltok hogyan kell értelmezni a bibliai próféciákat? Fontos szempontokat is írhattok!
Csak kíváncsiságból, melyik felekezet tanítja ezt, amit leírtál?
Az utóbbi hozzászólásoknak nagyon örültem.
Kedves #30-as köszönöm a részletes válaszodat. Éppen itt jön be a korábbi kérdésem az Isteni látásmód és a bibliai jelképrendszer kapcsolata. Isten kezdettől fogva látja a jövőt és a történelemben úgy látja a történelmi összefüggéseket és kapcsolatokat ahogy mi nem lennénk képesek a Szentírás nélkül ezekbe belelátni. Mint ahogy helyesen válaszoltál is Babilon a Szentírásban több helyen
feltűnik számos korban. Ebből pedig következik a válasz a korábbi kérdésemre: Mire jó a jelkép a Bibliában mit mutat be és mit köt össze? A jelkép amely egyben itt előkép is összeköti a múltat a jelent és a jövőt. Úgy ahogy ISTEN látja. A "Babilon" mint fogalom behatárolja az értelmezést és megadja a vizsgálat tárgyát is. A Szentírás nem véletlenül használja ezt a fogalmat a végidőre nézve. Isten aki egyszerre látja a múltat, a jelent és a jövőt látja azt is ami ezekben közös. Ez köti össze a múltat, a jelent és a jövőt. Babilon példája a Szentírásban nem egyedi de talán a legjobban ismert. Nem értelmezni akartam itt a fogalmat, csak a bibliai próféciák értelmezéséhez szerettem volna némi segítséget nyújtani.
Kedves #31-es tudtommal ezt semelyik felekezetben sem tanítják
Kedves #32-es Igen "Babilon" mind azt amit magába foglal jelenti is. Ott ahová a Biblia helyezi.
Minden kedves hozzászólónak aki a tárgyhoz szólt hozzá köszönöm a közreműködését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!