Amikor Jézus láncra verve, fogolyként ment a nép között, akik mindenféle csúnyát kiabáltak rá, és leköpték. Stb, akkor Jézus egy kicsit sem volt dühös az emberekre?
Tehát miközben vonszolták végig az utcán, a nép közben köpködte, és elmondta mindennek. Látszólag nem látszott Jézuson, hogy dühös lenne (meg hát ő senkiről nem gondolt rosszat, ő mindig megbocsájtott), de egy idő után magában csak dühös lehetett az emberekre, talán még gondolt is róluk rosszakat. Vagy ő tényleg ennyire jó volt, hogy egy kicsi rosszat sem kívánt a népnek emiatt?
Mert szerintem bármennyire is türelmes és jó legyen valaki, ha körülötte mindenki ilyen undorítóan viselkedik vele, akkor ha nem is mondja ki, magában gondolhatja, hogy "bűnhödjenek meg, hogy ezt teszik velem, én nem ártottam nekik, vesszen az összes szemétláda". Vagy ha nem is ennyire durvákat, de mondjuk olyanokat, hogy belül úgy érzi az ember, hogy legszívesebben emiatt ő a dupláját adná a népnek a rosszból.
Nem nézek még egyszer utána, mert tudom, hogy nincsen ilyen.
Te sem fogod tudni idézni.
De nem is akarod, ahogy látom.
Kb. Mintha: nem is létezik a koronavirus, ez egy összeesküvés elmélet, a föld is is lapos, és nem is létezett II. András király
😂😂😂😂
Gyerekek, ennyiből semmit sem tudhatunk biztosra amit nem láttunk a saját szemünkkel. Honnan tudhatjuk, hogy amiket történelemből tanulunk az mind megtörtént? A múltkor például olyat olvastam, hogy itt valaki nem hitt a világháborúkban sem, mert azt mondta, hogy mi van, ha csak kitaláció amivel az emberiséget próbálják beetetni, akik nem éltek abban az időben. Honnan tudhatjuk, hogy Hitler akár létezett és a többi nagy törénelmi személy? Lehet, hogy minden csak a beetetésünkre van- valami ilyesmit mondott a múlkor valaki itt gyakorin.
Én mondjuk hiszek ezekben, és valamennyire Jézusban is hiszek, bár nekem sincs semmi bizonyítékom és meggyőződésem a létezésére, de azért az durva lenne ha valaki csak úgy kitalálta volna, meg a Bibliát is valaki csak a saját gondolataiból/képzelőerejéből írta volna, mert akkor ez azt jelenti, hogy a több évezredes keresztény hit alaptalan lenne. Akkor az a "valaki", aki kitalálta volna Jézust, ő az emberiség összes eddigi vallásos keresztényét (és a zsidókat is, mert úgy tudom ők is Jézusban hisznek, de lehet tévedek, az ő vallásukat annyira nem ismerem) jól beetette volna.
Szóval nehéz elhinni, hogy ez az egész csak valakinek a kitalációja.
Az utolsóval teljesen egyetértek! Szerintem is hülyeség, hogy valaki nem hisz a világháborúkban sem. Csak azért írtam le, hogy lássátok, hogy vannak ilyen emberek, akik nemhogy a több 1000 éves dolgokban, de még abban sem hisznek ami nem is olyan rég volt (még 100 éve se annak).
Én is kiváncsi lennék, hogy ezek az emberek, mit szólnak a régi felvételekhez Hitlerről, vagy a holokauszt túlélők "meséihez".
Na de most nem ez a fő téma. Visszatérve Jézushoz és a kereszténységhez, mint mondtam nem hiszem, hogy ilyet csak úgy kitalált volna valaki. Jó nagy képzelőerő kellett volna hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!