Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták ünneplik a Húsvétot?

Ateisták ünneplik a Húsvétot?

Figyelt kérdés
Tudom kicsit fura kérdés, de hát ugye ilyenkor Jézus feltámadását ünnepeljük. Vagy egyáltalán bármilyen más keresztény ünnepet tartanak? pl. karácsony
2020. ápr. 12. 20:59
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
87%

Hagyjátok.

A kérdező is kis rózsaszín felhőcskéjében üldögél, és nem lát ki belőle.

Se az ateistákat nem látja (el se tudja képzelni), se a többi vallást.

2020. ápr. 12. 21:52
 12/39 A kérdező kommentje:

11-es

Nem tudom miből gondolod ezt, de nem kérek ilyen válaszokat. Ráadásul nem ismersz, így abszolút hiteltelenné válik amit írtál.

Mindenesetre köszi, hogy itt jártál! :)

2020. ápr. 12. 22:00
 13/39 A kérdező kommentje:

Bocsi többiek, hülyén fogalmaztam meg.

Az inkvizíciót én is elítélem és a keresztes hadjáratokat sem támogatom.

Én úgy értettem, hogy az ünnepekkel senkit sem lett kényszerítve semmire. Elvégre mindenki arra használja amire akarja, nem?

2020. ápr. 12. 22:05
 14/39 anonim ***** válasza:
77%

Azért nem egészen.

El nem bírod képzelni, hogy a középkorban mekkora hatalma volt az egyháznak.

Az ünnep akkoriban nem arról szólt, hogy te jól érezd magad.

Ima egész nap!

Körmenet. Volt olyan is, hogy ostorozás (bár az egy elvakult szekta volt).

Tudod, pl. a névnapod sem rólad szól - hanem arról a szentről, aki aznap halt meg.

2020. ápr. 12. 22:08
 15/39 A kérdező kommentje:

De attól még nem volt kötelező.

Bár jut eszembe, Szent Istvánnál kötelező volt a vasárnapi templomba járás.

2020. ápr. 12. 22:10
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

De, kötelező volt.

Pontosabban nagyon erősen ajánlott.

Aki nem volt halálos beteg, és kimaradt, annak biztos, hogy problémája lett belőle.

Mondom: halvány fogalmad nincs, mekkora hatalma volt az egyháznak. Fizikai és lelki hatalma is.

2020. ápr. 12. 22:14
 17/39 anonim ***** válasza:
76%
Én ugyan agnosztikus vagyok,de igen,ünnepeltük. Sőt,fogózz meg,evangelizáció is volt egy kis tojáskereséssel egybekötve a gyerekekkel. Rokonok szervezték,előre le volt beszélve,tehát ennek a teljes tudatában mentünk bele.
2020. ápr. 12. 22:40
 18/39 anonim ***** válasza:
64%

Attól függ, milyen ateisták. Kínai ateisták? Zsidó ateisták? Bosnyák ateisták? A keresztény háttérből kiszakadt ateisták azért elkarácsonyfázgatnak meg elhúsvétinyulazgatnak, persze tartalom nincsen mögötte. Szóval ne kérdezd meg a házgyári elemek közt szocializálódott átlagembert, hogy most épp meghalt valaki, vagy feltámadott, vagy mi a jó élet van, mert gondban lennének.

Viszont nem mindenki a Dévény felől betelepített keresztény tömegek gyermeke. Akad még, akinek egyik-másik felmenője le sem tagadhatná Volgán túli vonásait. Mi például a természetet és a égitesteket éltetjük, nem a svábok idegen vallását. Legközelebb az élet feltételeit adó és jelentő Nap magasra emelkedését ünnepeljük szibériai testvéreinkkel Eurázsia szerte. A Nap fölé emelkedik a kaszáscsillagoknak, a fagycsillagok eltűnnek az éjszakából. A mi életünk ettől függ, nem a Közel-Kelet vélt vagy valós hőseitől.

https://www.youtube.com/watch?v=JdizKqrd24k

2020. ápr. 12. 23:44
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
keresztény ünnep, a karácsony? jót röhögtem... nézz inkább utána melyik pogány vallástól vették át...
2020. ápr. 13. 00:12
 20/39 anonim ***** válasza:
89%

Pont azt akartam irni mint a 19es😂

Kerdezo, te diszitesz fat karacsonykor? Mert az sem igazan kotodik a keresztenyseghez...

husvetot is es karacsonyt is tartunk, csak annyi a kulonbseg, hogy nem egy fikcionaLis szemelyt unneplunk, hanem elvezzuk, hogy a csaladunk koreben lehetunk. (Nagy penteket nem tartunk)

2020. ápr. 13. 00:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!