Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Veletlenul ettem egy picike...

Veletlenul ettem egy picike hust nagypenteken ez baj? Mert elfelejtettem

Figyelt kérdés
2020. ápr. 10. 09:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
De észrevetted, meg is bántad talán. Egyébként ma szigorú böjt van, tehát legfeljebb 3-szor vehetsz magadhoz ételt és abból is csak egyszer lakhatsz jól.
2020. ápr. 10. 09:50
 2/12 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Nem véletlenül vette le rólunk Isten az ilyen félelmeket: " Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a szexuális erkölcstelenségtől. Ha gondosan őrizkedtek ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!” Cselekedetek 15:28,29

2020. ápr. 10. 10:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Valaki egy ertelmes valaszt?
2020. ápr. 10. 10:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A pokol tüzén fogsz senyvedni az idők végezetéig, meg utána még egy évet!
2020. ápr. 10. 10:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Értelmes válasz csak értelmes kérdésre érkezhet. Ha valóban létezik Isten, szerinted érdekli az ilyesmi? Nem ő találta ki ezeket a hülyeségeket, hanem az egyház. Nem a középkorban vagyunk már basszus.
2020. ápr. 10. 10:20
 6/12 anonim ***** válasza:

Hát hiába halt meg Jézus?

Az ember csak azt felejti el, ami nem fontos. Nem hinném, hogy ölnél mert nem tudtad, hogy bűn.

2020. ápr. 10. 10:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég értelmes választ adtam, de lehet veled van a baj, fejben, de nagyon...
2020. ápr. 10. 11:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak utólag jutott eszedbe, akkor nem baj.

De akkor ma már ne egyél húst.

2020. ápr. 10. 11:11
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Nézd, kérdező: alapvetően az istent 𝐧𝐞𝐦 az érdekli, hogy eszel-e húst. A húsvétnak ugyanis nem ez a lényege!

A húsvét arra való, hogy a vallásodat tisztázd magadban.

Mit jelent ez neked, hogyan éled meg - és főleg: milyen ÚJ gondolataid vannak róla?

Gondolkodtál ma akár egy percet is a hiteden? Hitbéli kérdéseken?

Mert ha nem - akkor már fél napot elpazaroltál a húsvétból.

...és ehhez csak egy segítség az, hogy ne zabálj egész nap, mert úgy nem lehet gondolkodni.

2020. ápr. 10. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

"Valaki egy ertelmes valaszt?"

Az 1. értelmes válasz volt...

Ha nem megátalkodottságból, direkt tudva és akarva ettél húst, akkor nem bűn. Ha csak elfelejtetted, hogy ma nagypéntek van, ami szigorú böjt, akkor sem bűn.

De most már, hogy észbe kaptál figyelj oda és a háromszori étkezésre is (ebből egyszer rendes adag, 2x csak valami megerősítő táplálék). Meg természetesen ne csak a kajálásra, hanem próbáld ma figyelmedet arra is irányítani, hogy Jézus meghalt érted is a kereszten.

2020. ápr. 10. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!