Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elfelejtettem (szégyelltem)...

Elfelejtettem (szégyelltem) meggyónni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ha legközelebb megyek mondjam csak úgy hozzá?
2016. máj. 8. 13:19
 1/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat,kimaradt a kérdésből a ,valamit' szó
2016. máj. 8. 13:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnéd meggyónni akkor igen nehéz dolog tud lenni a gyónás de bátornak kel lenned és minden bünödet meg kel gyóni Isten gyónáskor magadhoz ölel
2016. máj. 8. 13:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Most szégyellted,vagy tênyleg elfelejtetted? Mert ha utóbbi,akkor a következőnél csak úgy hozzámondod,de ha a gyónàs közben is eszedben volt,csak nem mondtad meg,akkor érvénytelen a gyónás.
2016. máj. 8. 13:37
 4/9 anonim ***** válasza:
ha nagyon nem szeretnéd szerintem menj el gyónni valahova ahol nem ismernek, és ott gyónj és abban mond el
2016. máj. 8. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindig az a kérdés, hogy lesz-e legközelebb?

Mit tegyél? Két dolgot tehetsz. Gyónsz vagy sem.

2016. máj. 8. 13:42
 6/9 anonim ***** válasza:
hát bizony a pokolra jutsz meglátod. itt nincs már mese...
2016. máj. 8. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menj el gyónni, ha szégyen miatt nem mondtad el, mert így érvénytelen a gyónásod!
2016. máj. 8. 14:17
 8/9 szp72 ***** válasza:

Nem mindegy, hogy szégyellted vagy elfelejtetted.

Ha a szándékosan be nem vallott bűnöd egyben halálos és súlyos bűn is volt, akkor valóban érvénytelen volt a gyónásod s nem áldozhatsz.

Ha nem volt igazán súlyos, de egyébként őszintén bánod és úgy nem merted bevallani akkor végül is áldozhatsz. Felhívnám azonban a figyelmedet arra, hogy a gyónás erőt ad a bocsánatos bűnök újbóli elkövetése ellen is. De ha nem gyónod meg, akkor pont abban nem kapsz erőt és segítséget, amit annyira szégyellsz és amiben annyira szeretnél megváltozni.

Valóban vannak bűnök amiket nem szívesen mondunk el másoknak, senki sem szeret megszégyenülni. A bűn természeténél fogva sötétben észrevétlenül élősködik és mérgezi lelkeden keresztül az egész életed. Az energiáid a látszat fenntartására a képmutatásra fognak elmenni. Ha azonban őszintén a világosságra hozod azaz bevallod, hogy benned is működnek szégyellni való sötét erők, akkor Krisztus és a gyónás szentségének ereje valóban megtisztít és meggyógyít. Nem kell majd eljátszanod, hogy te nem vagy olyan, hanem tényleg nem leszel olyan.

Már az is gyógyító ha valakinek beszélsz a bűneidről, az imádság és a gyónás szentségi ereje pedig tovább fokozza.

"Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." (Jak 5,16)

2016. máj. 8. 14:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne félj és ne rettegjél. Valld meg előbb otthon az Úrnak utána menj el gyónni is.
2016. máj. 9. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!