Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon teszik felelőssé...

Milyen alapon teszik felelőssé egyesek az ateizmust a népírtásokért?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasok ilyeneket, de nem értem. Olyan eseteket sorolnak fel, ahol legtöbbször baloldali POLITIKAI ideológiától vezérelve követtek el tisztogatásokat. (az már még meredekebb, amikor a keresztény Hitler tetteit is az ateizmus számlájára írják) Tehát ezek szerint ateizmus = kommnuizmus, vagyis jobboldali ateisták nem is létezhetnek? De akkor ebből nem az következik, hogy a jobboldaliak meg mind vallásoskat, vagyis a vallás számlájára lehet írni minden jobboldali rémtettet? Persze ez utóbbi csak költői kérdés, és azzal együtt hülyeség.
2010. júl. 26. 08:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én ezt még sehol nem hallottam! Linkeljél már valamit
2010. júl. 26. 08:32
 2/15 anonim ***** válasza:

Erről én sem hallottam még...

Hülyeségnek tartom, emlékezzünk csak az inkvizíciókra és társaira. Persze az ateisták is véghezvitték a maguk népirtását. De szerintem a valódi indítéknak sosem volt a valláshoz köze, inkább a politikához.

2010. júl. 26. 08:42
 3/15 A kérdező kommentje:

Olvassatok el néhány választ, de kiemelném a mai 08:04-est: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Itt is felmerül ez, meg rengeteg más kérdésnél is.

2010. júl. 26. 08:46
 4/15 anonim ***** válasza:
24%

ááá ez csak a vakbuzgók szokásos hazugságáradata!

Minden vallás hazudik!

2010. júl. 26. 08:57
 5/15 anonim ***** válasza:
Én hívő vagyok, de ostobaságnak tartom az ilyen elméleteket. Fel nem tudom fogni, hogy hívő emberek (mert gondolom, azok "áskálódnak" az ateisták ellen, akik hisznek Istenben) hogy tudnak ilyen rosszindulatúak lenni. Ha valóban hinnének, akkor azt is tudnák, hogy a hit alapja a tolerancia, felebaráti szeretet, tehát hogy nem nézzük le a másikat, amiért esetleg más világnézete van. Aki hívőként lenézi az ateistákat vagy más vallásúakat, az szégyellheti magát, hogy ennyire álszent.
2010. júl. 26. 09:08
 6/15 anonim ***** válasza:
Például nagyanyám is olyan, hogy templomba jár, közbe meg egy falatnyi kenyeret is sajnál az unokájától, pedig tellene rá...
2010. júl. 26. 09:18
 7/15 anonim ***** válasza:

A Hit az emberrel veleszületett, a vallás nem.

/saját szerzemény/

2010. júl. 26. 12:20
 8/15 anonim ***** válasza:

Oké. A népirtás valóban emberi, politikai gonoszság, de!

Hívő ember nem kezd gyilkolászásba. (Itt most a kereszténységre, Jézus tanításaira gondolok.)Azok, akik népirtásokat kezdeményeztek, nem voltak istenhívő emberek, akkor sem ha állítólag az egyházhoz tartoztak.

Hitler és Sztálin bűneinek szerves része, hogy 1. önmagukat emelték Isten helyére. 2. üldözték a hitet, a vallást, ezeket ki akarták irtani.

3. Mivel nem hittek égi igazságszolgáltatásban, úgy gondolták, bármit megtehetnek.

Most nézd meg az értelmező szótárban, mit jelent az ateizmus.

Szerinted akkor milyen alapon?

Ne érts félre, nincs bajom az ateistákkal, csak hát ugye, az ateizmus veszélyes, kétélű fegyver, mint a vallás is.

Freya

2010. júl. 26. 16:42
 9/15 A kérdező kommentje:

"Most nézd meg az értelmező szótárban, mit jelent az ateizmus."

- Hát, nem azt, hogy üldözik a hitet, és azt hiszik, bármit megtehetnek, ahogy Te is fogalmaztál...

2010. júl. 26. 19:57
 10/15 anonim ***** válasza:
mert bizonyos vallásosoknak ég az arcuk,hogy az istenük nevében embert ölnek,keresztes hadjáratokat indítanak.ezt nehéz elviselni ezért másra kell dobálni a sarat,pl.az ateizmusra.
2010. júl. 26. 21:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!