Milyen alapon teszik felelőssé egyesek az ateizmust a népírtásokért?
Erről én sem hallottam még...
Hülyeségnek tartom, emlékezzünk csak az inkvizíciókra és társaira. Persze az ateisták is véghezvitték a maguk népirtását. De szerintem a valódi indítéknak sosem volt a valláshoz köze, inkább a politikához.
Olvassatok el néhány választ, de kiemelném a mai 08:04-est: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Itt is felmerül ez, meg rengeteg más kérdésnél is.
ááá ez csak a vakbuzgók szokásos hazugságáradata!
Minden vallás hazudik!
A Hit az emberrel veleszületett, a vallás nem.
/saját szerzemény/
Oké. A népirtás valóban emberi, politikai gonoszság, de!
Hívő ember nem kezd gyilkolászásba. (Itt most a kereszténységre, Jézus tanításaira gondolok.)Azok, akik népirtásokat kezdeményeztek, nem voltak istenhívő emberek, akkor sem ha állítólag az egyházhoz tartoztak.
Hitler és Sztálin bűneinek szerves része, hogy 1. önmagukat emelték Isten helyére. 2. üldözték a hitet, a vallást, ezeket ki akarták irtani.
3. Mivel nem hittek égi igazságszolgáltatásban, úgy gondolták, bármit megtehetnek.
Most nézd meg az értelmező szótárban, mit jelent az ateizmus.
Szerinted akkor milyen alapon?
Ne érts félre, nincs bajom az ateistákkal, csak hát ugye, az ateizmus veszélyes, kétélű fegyver, mint a vallás is.
Freya
"Most nézd meg az értelmező szótárban, mit jelent az ateizmus."
- Hát, nem azt, hogy üldözik a hitet, és azt hiszik, bármit megtehetnek, ahogy Te is fogalmaztál...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!