Milyen egy Unitárius mise?
Figyelt kérdés
Mi a minimum, amit egy unitárius kereszténynek vallanai kell?2020. márc. 9. 21:37
11/30 anonim válasza:
Az egész Újszövetség erről szól, aki ezt nem látja az vak vagy már olyan eltorzult a hite, olyan nagyra nőtt a sátáni hályog a szemén.
12/30 tgt válasza:
Aha. Értem. Szóval fogalmad sincs.
13/30 anonim válasza:
14/30 tgt válasza:
Köszi a linket. Elolvastam. Tisztán látszik ebből a katolikus hitvédelmi oldalból, hogy a Szentháromság tan milyen gyenge lábakon áll.
15/30 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy már 2000 éve ezt vallja az Egyház, sőt az egész kereszténység, nem lehetnek olyan gyenge lábak. Néhány kisebb szekta van csak, akik elvetik, mint a jehovások. Az unitáriusokat azért nem sorolom ide, mert az más vallás, semmi köze a kereszténységhez.
16/30 tgt válasza:
Az a jó, hogy ma már bárki elolvashatja az Újszövetséget, aztán elolvashatja ezeket a nyakatekert magyarázatokat, és eldöntheti, hogy mit gondol. És ma már senkit nem égetnek el a máglyán, ha azt gondolja, hogy a Szentháromság tan úgy butaság, ahogy van.
17/30 anonim válasza:
Tényleg nagyon nyakatekert, hogy Jézust konkrétan Istennek nevezi a Szentírás. Mi lenne, ha bonyolultabban írná le? o.O
18/30 tgt válasza:
Szerintem olvasgasd az Evangéliumot bátran.
19/30 anonim válasza:
Lehet neked kéne, mert sok dolog kimaradhatott:
"Azután azt mondta Tamásnak: »Tedd ide ujjadat és nézd a kezeimet; nyújtsd ki kezedet és tedd az oldalamba, és ne légy hitetlen, hanem hívő!« Tamás azt felelte: »Én Uram és én Istenem!« Jézus erre azt mondta neki: »Mivel láttál engem, hittél. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hittek.«"
20/30 tgt válasza:
És számodra ez bizonyítja, hogy Jézus Isten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!