Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen egy Unitárius mise?

Milyen egy Unitárius mise?

Figyelt kérdés
Mi a minimum, amit egy unitárius kereszténynek vallanai kell?

2020. márc. 9. 21:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%
Az egész Újszövetség erről szól, aki ezt nem látja az vak vagy már olyan eltorzult a hite, olyan nagyra nőtt a sátáni hályog a szemén.
2020. márc. 29. 19:44
 12/30 tgt ***** válasza:
32%
Aha. Értem. Szóval fogalmad sincs.
2020. márc. 29. 22:46
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Volt már n+1 kérdés a Szentháromságról, nézd meg az ott idézet verseket. Vagy keress rá neten, ha ennyire érdekel, nem fogom leírni n+2-edik alkalommal ezeket, főleg úgy, hogy nem ez a kérdés tárgya.

Jézus istensége:

[link]

Szentlélek istensége:

[link]

Jó olvasást.

2020. márc. 29. 22:54
 14/30 tgt ***** válasza:
20%
Köszi a linket. Elolvastam. Tisztán látszik ebből a katolikus hitvédelmi oldalból, hogy a Szentháromság tan milyen gyenge lábakon áll.
2020. márc. 30. 06:43
 15/30 anonim ***** válasza:
69%
Ahhoz képest, hogy már 2000 éve ezt vallja az Egyház, sőt az egész kereszténység, nem lehetnek olyan gyenge lábak. Néhány kisebb szekta van csak, akik elvetik, mint a jehovások. Az unitáriusokat azért nem sorolom ide, mert az más vallás, semmi köze a kereszténységhez.
2020. márc. 30. 11:41
 16/30 tgt ***** válasza:
38%
Az a jó, hogy ma már bárki elolvashatja az Újszövetséget, aztán elolvashatja ezeket a nyakatekert magyarázatokat, és eldöntheti, hogy mit gondol. És ma már senkit nem égetnek el a máglyán, ha azt gondolja, hogy a Szentháromság tan úgy butaság, ahogy van.
2020. márc. 30. 12:00
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nagyon nyakatekert, hogy Jézust konkrétan Istennek nevezi a Szentírás. Mi lenne, ha bonyolultabban írná le? o.O
2020. márc. 30. 12:14
 18/30 tgt ***** válasza:
11%
Szerintem olvasgasd az Evangéliumot bátran.
2020. márc. 30. 12:37
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Lehet neked kéne, mert sok dolog kimaradhatott:

"Azután azt mondta Tamásnak: »Tedd ide ujjadat és nézd a kezeimet; nyújtsd ki kezedet és tedd az oldalamba, és ne légy hitetlen, hanem hívő!« Tamás azt felelte: »Én Uram és én Istenem!« Jézus erre azt mondta neki: »Mivel láttál engem, hittél. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hittek.«"

2020. márc. 30. 13:37
 20/30 tgt ***** válasza:
11%
És számodra ez bizonyítja, hogy Jézus Isten?
2020. márc. 30. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!