Beülhet valaki katolikus misére ha nem katolikus és nem is jár templomba, nem olvas Bibliát?
Figyelt kérdés
2019. nov. 24. 16:53
2/14 Andizsuzsi válasza:
Senkitől sem kérdezik meg a bejáratnál a vallását és tesztet sem kell írni a Bibliából.
3/14 anonim válasza:
Igen, nyugodtan menj, és ismerkedj a szakrális szertartással.
4/14 anonim válasza:
Igen, csak szentáldozásra nem mehet ki.
5/14 anonim válasza:
persze, bárki bemehet, ha áldozol azzal sem törsz szentséget.
6/14 anonim válasza:
Persze. Senki sem fogja megkérdezni, hogy katolikus vagy-e.
Elvárás csak annyi van, hogy tiszteld meg a viselkedéseddel a szentmisét, tehát pl. ne mindent mutató ruhába menj. Illetve még azt vettem észre, nálunk kezd elharapódzni, hogy bejönnek és mise alatt fotóznak (nem frekventált műemléktemplom pedig, ahol megszokott, hogy turisták jönnek).
7/14 anonim válasza:
Bemehet, csak előfordulhat, hogy kiátkozzák.
Na nem a pap, hanem egy lelkes hívő.
8/14 A kérdező kommentje:
Mi az a szentáldozás?
2019. nov. 24. 23:07
9/14 anonim válasza:
Krisztus teste és vére a kenyér és a bor képében, az utolsó vacsorának az emlékére
amúgy ki az aki sorban lepontozta az összes választ?
10/14 anonim válasza:
Nem tudom, de az én teljesen korrekt 4-es válaszom is csak 71%-ot ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!